Fitnessmat

Om thuis comfortabel te kunnen sporten, is een fitnessmat onmisbaar! Een fitnessmat zorgt ervoor dat je je oefeningen niet op de koude vloer hoeft te doen en daarnaast ben je met de fitnessmat ook nog eens heel flexibel in waar je je oefeningen wilt uitvoeren. Fitnessmatjes zijn namelijk heel licht en je kunt ze klein oprollen, je kunt ze dus ook heel gemakkelijk opbergen. Lees meer...

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke fitnessmat heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten fitnessmatten verkrijgbaar: dik, dun, met extra grip of juist lekker zacht. Welke fitnessmat je nodig hebt is voor een groot gedeelte afhankelijk van jouw voorkeur en natuurlijk ook van welke oefeningen je op de mat gaat doen. Dunne matjes hebben als groot voordeel dat je ze gemakkelijk op kunt rollen, maar dikkere matten bieden daarentegen meer comfort. Doe jij je oefeningen altijd met schoenen aan? Dan is het minder belangrijk dat de fitnessmat veel grip biedt. Maar als jij juist veel zweet en alleen sokken draagt aan je voeten, is het juist heel belangrijk om een fitnessmat met goede grip te kiezen!

Hoe onderhoud ik mijn fitnessmat?

Door je fitnessmat goed te onderhouden, kun je er vaak lang plezier van hebben! Voor je met schoonmaakmiddelen aan de slag gaat, is het wel verstandig om goed de gebruiksaanwijzing van het fitnessmatje te lezen. Veel fitnessmatten kunnen namelijk niet tegen (agressieve) schoonmaakmiddelen! Wel kun je veel fitnesmatten afnemen met warm water en een klein beetje afwasmiddel, zo houd je het fitnessmatje lekker fris. Na het afnemen kun je het matje het beste even laten drogen op een droogrek en daarna pas weer oprollen.

Tip

Gebruik jij liever je eigen fitnessmat in plaats van het fitnessmatje van de sportschool? Veel fitnessmatten kun je heel klein oprollen en dus ook heel eenvoudig meenemen!