Hockeyrokjes

Hockeyende dames en meisjes dragen vaak een rokje. Het voordeel aan een rokje is dat deze veel bewegingsvrijheid biedt toch vrouwelijkheid uitstraalt. Niet ieder rokje is geschikt als hockeyrokje. Wij leggen je uit waar je op moet letten. Lees meer...

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is belangrijk aan het rokje?

Het rokje moet veel bewegingsvrijheid bieden, deze mag dus niet te strak zitten. Ook moet het rokje het zweet goed afvoeren. Op deze manier blijft het rokje licht, droog en comfortabel aanvoelen. Het meest geschikte hockeyrokje is de skort.

Een skort is een skirt en short in één. Dat wil zeggen dat het rokje voorzien is van een strak binnenbroekje. Dit binnenbroekje voorkomt schuring tussen de benen. Daarnaast heb je als je een skort draagt geen last van gênante situaties wanneer het rokje omhoog waait. Zo kun je je volledig concentreren op de wedstrijd en hoef je je niet bezig te houden met je kleding.

Het materiaal

Een hockeyrokje moet transpiratievocht goed af kunnen voeren. Kies daarom voor een rokje gemaakt van een synthetische vezel zoals bijvoorbeeld polyester. Deze stof is hydrofoob, dat wil zeggen dat die ‘bang’ is voor vocht. De stof neemt het vocht op en staat het daarna direct weer af aan de buitenlucht, wat zorgt voor een droog gevoel. Rokjes van katoen zijn daarentegen niet geschikt om in te hockeyen. Katoen staat vocht niet af waardoor het materiaal zwaar en nat wordt.

Tip

Voor het hoogste comfort is het belangrijk dat de hockeyrok de juiste maat is. Kijk in de bijbehorende maattabel welke maat bij jou past.

Toch nog vragen over het hockeyrokje? Stel ze gerust aan onze klantenservice.