Zaalhockeyschoenen

Hockeyen in de zaal is natuurlijk iets anders dan hockeyen op het veld, het is dan ook niet zo gek dat je voor zaalhockey speciale zaalhockeyschoenen aan moet schaffen. Zaalhockeyschoenen zorgen ervoor dat je voldoende grip hebt op de zaalvloer, maar dat je ook heel eenvoudig korte en snelle bewegingen kunt maken. Lees meer...

Producten 1-24 van 41

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 41

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Aan welke eisen moeten zaalhockeyschoenen voldoen?

De belangrijkste eis die aan zaalhockeyschoenen gesteld wordt, is dat ze geen strepen achter mogen laten op de vloer van de zaal. Zaalhockeyschoenen zijn dan ook altijd voorzien van non-marking zolen, deze zolen zorgen ervoor dat je de vloer niet kunt beschadigen. Vroeger waren deze non-marking zolen alleen in lichte kleuren verkrijgbaar, maar tegenwoordig zijn er zelfs zaalhockeyschoenen met zwarte non-marking zolen verkrijgbaar!

Over welke eigenschappen moeten zaalhockeyschoenen beschikken?

Een zaalvloer is een stuk harder dan een (kunts)grasveld, het is dus belangrijk dat de zaalhockeyschoenen goede demping bieden! Door te hockeyen op schoenen die voldoende demping bieden, verklein je de kans op blessures. De schokdempende zaalhockeyschoenen vangen namelijk de grootste klappen op, waardoor de spieren en gewrichten gespaard blijven. Tevens is het belangrijk dat de zaalhockeyschoenen beschikken over een zool met goede grip, tijdens zaalhockey speelt snelheid namelijk een heel grote rol. Het is dus niet alleen heel belangrijk dat de schoenen je ondersteunen tijdens het rennen, maar ze moeten jou ook in staat stellen om je behendigheid te verbeteren.