Mutsen

Een muts heeft als doel je hoofd warm te houden als de temperatuur omlaag gaat. Aangezien er veel warmte verloren gaat via het hoofd, zorgt de muts dat deze warmte bespaard blijft. Naast functionele accessoire wordt de muts ook veel gedragen als modeaccessoires.

Lees meer...

Producten 1-24 van 268

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 268

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Functies muts

Een muts zorgt er tijdens de koudere maanden voor dat je hoofd warm blijft. Bij kou gaat er veel warmte verloren via het hoofd. De muts is aan de binnenkant voorzien van een isolerende laag, wat zorgt dat warmteverlies tegen wordt gegaan. Ook de bekende koude en rode oren waar veel mensen last van hebben op koude dagen worden voorkomen door het dragen van een muts.

Het verschil tussen een muts en een pet of hoed is dat een muts de contouren van je hoofd volgt en daardoor min of meer ‘om’ je hoofd zit in plaats van ‘op’ je hoofd. Dit is ook de reden waardoor de muts de meeste warmte biedt van de drie.

Welke muts staat mij?

Er zijn veel verschillende soorten mutsen. Te denken valt aan beanies, fleece mutsen en mutsen die aan beide zijden draagbaar zijn. De beanie is een gebreide muts en is een echte toevoeging aan de outfit. Een ijsmuts is een muts die in ieder geval de oren bedekt, soms door middel van speciale flappen aan de zijkant van de muts. Veel mutsen zijn voorzien van een pompon of klep.

Er zijn ook mutsen die geschikt zijn om te dragen tijdens het sporten. Deze mutsen zorgen voor een snelle afvoer van het transpiratievocht, zodat je warm en droog blijft aanvoelen tijdens het sporten.

Barts mutsen

Al sinds 1986 maakt Barts de leukste accessoires waar je zéker mee gezien wilt worden! De Barts mutsen, sjaals en handschoenen van vandaag zijn de vintage items van morgen. In onze blog Trendy de winter door met Barts lees je alles over de collectie van Barts!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.