Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Tips&Trends  Tips&Trends

Wandelverlichting

Het is heerlijk om na een lange werkdag een stukje te wandelen, maar hoe doe je dat als de wintertijd weer is ingegaan en het al vroeg donker wordt? Ook dan kun je nog steeds lekker een stukje wandelen, het is dan alleen wel heel belangrijk om jezelf voldoende te verlichten! Lees meer...

17 Artikel(en)

17 Artikel(en)

Zien en gezien worden

Zelfs als je alleen even naar buiten gaat om de hond uit te laten is het verstandig om verlichting te dragen, zonder verlichting kun je je medeweggebruikers namelijk flink laten schrikken. Het is dus niet alleen voor je eigen veiligheid belangrijk om gezien te worden, maar ook voor de veiligheid van andere mensen.

Daarnaast is het ook handig als je zelf voldoende zicht hebt, je kunt dan bijvoorbeeld oneffenheden in het wegdek en andere obstakels zien en erop anticiperen. Een zaklamp kan handig zijn, maar als jij je handen liever vrij hebt kun je beter kiezen voor een hoofdlamp!

Soorten verlichting

Hoe meer verlichting, hoe beter! Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je de verlichting lekker vindt zitten en dat de lampjes je beweegruimte niet belemmeren.

Hoofdlamp

Een hoofdlamp zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent en zorgt er tevens voor dat jij ook heel goed kunt zien waar je loopt! Een hoofdlamp heeft vaak een verstelbare of een elastische band, hierdoor zijn hoofdlampen voor iedereen passend te maken. Sommige hoofdlampen hebben naast een (wit) voorlicht ook een (rood) achterlicht, hierdoor kunnen de medeweggebruikers die achter je rijden ook goed zien. Met een hoofdlamp kun je je armen en benen nog steeds vrij bewegen en dat is natuurlijk wel zo fijn!

Armband

Een armband met verlichting kun je gemakkelijk om je arm schuiven. Het is natuurlijk het beste als je twee armbanden hebt, mensen kunnen dan precies zien hoe “breed” je bent en hoe ze jou het beste kunnen passeren. Mocht je maar één armband hebben is het verstandig om deze te dragen om de arm die aan de kant zit waar de medeweggebruikers jou passeren.

Vest

Een vest heeft zowel lampjes als reflectiestrepen, hierdoor ben je extra goed zichtbaar! De reflecterende details zijn al snel zichtbaar voor automobilisten en dit zorgt ervoor dat ze jou al vroeg op kunnen merken.

Losse lampjes/zaklamp

Losse lampjes kun je vaak aan je kleding of aan een rugzak vastklikken, hierdoor kun je het beste plekje van je outfit uitzoeken om het lampje aan te bevestigen. Een zaklamp moet je daarentegen altijd vasthouden, waardoor je je handen niet vrij hebt. Het voordeel van deze losse lampjes en zaklampen is dat ze meestal veel licht geven, je hebt dus goed zicht en je bent ook goed zichtbaar voor andere weggebruikers!