Regenbroeken

Een regenbroek kan uitkomst bieden tijdens een flinke regenbui. De broek is gemakkelijk aan te trekken en na de bui trek je deze gemakkelijk weer uit om vervolgens verder te kunnen wandelen in je droge broek. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een regenbroek? Wij geven je graag informatie. Lees meer...

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen regenbroek

Een regenbroek moet uiteraard waterdicht zijn. De waterdichtheid van een regenbroek wordt aangeduid in waterkolom, maar wat betekenen die verschillende waardes nu eigenlijk? Dat kun je lezen in onderstaand overzicht!

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.
Daarnaast is het belangrijk dat de regenbroek over ademend vermogen beschikt, al is deze functie bij de regenbroek wel minder belangrijk dan bij de regenjas. Dit komt doordat de benen minder transpireren en minder snel extreem warm worden dan het bovenlichaam.

Let er bij aanschaf van de regenbroek op of de broekspijpen smaller gemaakt kunnen worden met bijvoorbeeld klittenband, dit voorkomt dat de regen via de onderkant van de broek binnen kan komen. Daarnaast is het verstellen van de broekspijpen handig voor het gemakkelijk aan- en uittrekken van de broek. Als de broek wijd genoeg is, kun je zelfs je schoenen aanhouden bij het aan- en uittrekken van de broek.

Getapete naden zorgen ervoor dat er geen regen via de naden door kan lekken. De meeste regenbroeken kunnen zeer klein gemaakt worden en opgeborgen worden, zodat deze makkelijk mee te nemen zijn. Regenbroeken zijn er vooral in neutrale donkere kleuren. De reden hiervoor is dat modder/viezigheid minder opvalt op een donkere broek.

Wasvoorschriften

Maak de buitenzijde van de regenbroek schoon met een spons en warm water. In de wasmachine kan de regenbroek de waterdichte eigenschappen verliezen. Lees altijd het waslabel. Als je de regenbroek wel mag wassen, gebruik dan geen wasverzachter. Hang de regenbroek op om te drogen en vermijd daarbij de zon en de verwarming.

Tips

Maak je outfit compleet met een trendy regenjas!

Iedere regenbroek op onze website heeft een uitgebreide productomschrijving.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!