Regenkleding

In Nederland kennen we veel verschillende soorten weerstypes. Ga je een flinke wandeling maken, dan kan het zomaar zijn dat je in een regenbui terecht komt. Om hier goed voorbereid op te zijn, is het aan te raden regenkleding mee te nemen. Lees meer...

Producten 1-24 van 120

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 120

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Goed voorbereid

Als je een wandeling gaat maken en overal op voorbereid wilt zijn, raden wij je aan een setje regenkleding mee te nemen. Dit weegt bijna niets en als je in een regenbui terecht komt zorgt dit dat je droog blijft. Regenkleding is er om je te beschermen tegen de regen en de wind. De waterdichtheid van regenkleding wordt gemeten in waterkolom, wat de verschillende waardes inhouden kun je aflezen in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.
Zorg dat de regenkleding die je meeneemt ademend is en goede ventilatie biedt. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat je het minder snel heel warm krijgt en wanneer dat wel het geval is, wordt transpiratievocht afgevoerd naar de buitenlucht. Kortom, de waterdichte laag mag vocht van binnen naar buiten doorlaten, maar niet andersom.

Soorten

Regenkleding kan bestaan uit een regenpak, een regenjas, een poncho en/of een regenbroek. Een regenpak bestaat uit een regenjas en een regenbroek. Deze zijn ook los verkrijgbaar waardoor je zelf een regenpak kunt samenstellen. Je kunt ook nog kiezen voor een poncho in plaats van een jas. Een poncho is licht en ventileert goed, maar heeft als nadelen dat deze bij harde wind alle kanten op waait en daardoor niet alles bedekt. Een groot voordeel van de poncho is dat deze over de tas heen gedragen kan worden zodat ook deze droog blijft.

Tip

Om zo lang mogelijk plezier van je regenkleding te hebben, is het verstandig de regenkleding na gebruik goed te laten drogen en dan pas op te ruimen.

Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.