Thermosets

Thermokleding zorgt dat je het niet koud krijgt en dat je lichaam droog blijft. Tijdens een flinke wandeling is thermokleding dan ook uiterst geschikt om te dragen onder je wandelkleding. Thermokleding is er in de vorm van een shirt, een broek, maar er ook als complete set. Lees meer...

21 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

21 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom kiezen voor een thermoset tijdens het wandelen?

Ga je een flinke wandeling maken, dan raden we je aan je kleding te kiezen aan de hand van het 3-lagensysteem. Ondergoed is de laag die je direct op je huid draagt. Daaroverheen kan je thermokleding dragen. Thermokleding wordt gezien als de eerste laag. Deze laag reguleert je lichaamstemperatuur en zorgt ervoor dat transpiratievocht wordt afgevoerd. Het reguleren van je lichaamstemperatuur gaat door middel van een laagje lucht dat ontstaat tussen je huid en de thermokleding. Hoe groter dit laagje lucht, hoe meer warmte de thermoset vasthoudt. Draag je de thermoset iets ruimer om je lichaam, dan is het laagje lucht groter en biedt de set meer warmte. Zit de kleding meer aansluitend om je lichaam, dan ligt de focus meer op het afvoeren van transpiratievocht. Een thermoset bestaat uit een thermoshirt en een thermobroek.

De verschillende soorten thermosets

Op Plutosport.nl zijn er zowel zomer- en winterthermosets voor dames, heren en kinderen, hierdoor kan de thermokleding het hele jaar door gedragen worden. De zomer thermosets zijn dunner en hebben als voornaamste functie het koel en drooghouden van je lichaam, door transpiratievocht snel af te voeren. De winter thermosets zorgen juist voor warmte doordat deze wat dikker zijn. Een thermoset wordt veelal gemaakt van polyester of Merinowol. Beide stoffen hebben als belangrijkste eigenschappen dat ze transpiratie goed afvoeren en snel drogen. Polyester behoudt zijn vorm goed. Merinowol kriebelt niet en blijft fris ruiken.

Tip

Om de kwaliteit en de belangrijke eigenschappen van de thermoset te behouden, is het belangrijk de set volgens de wasvoorschriften te wassen. Deze kun je vinden op het waslabel aan de binnenkant van de thermoset.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.