Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Tips&Trends  Tips&Trends

Thermosets

Thermokleding zorgt zorgt dat je het niet koud krijgt en dat je lichaam droog blijft. Tijdens een flinke wandeling is thermokleding dan ook uiterst geschikt om te dragen onder je wandelkleding. Thermokleding is er in de vorm van een shirt, een broek, maar er ook als complete set. Lees meer...

1-24 van 51

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Het 3-lagensysteem - onderlaag

Ga je een flinke wandeling maken, dan raden we je aan je kleding te kiezen aan de hand van het 3-lagensysteem. Ondergoed is de laag die je direct op je huid draagt. Daaroverheen kan je thermokleding dragen. Thermokleding wordt gezien als de eerste laag. Deze laag reguleert je lichaamstemperatuur en zorgt ervoor dat transpiratievocht wordt afgevoerd. Het reguleren van je lichaamstemperatuur gaat door middel van een laagje lucht dat ontstaat tussen je huid en de thermokleding. Hoe groter dit laagje lucht, hoe meer warmte de thermoset vasthoudt. Draag je de thermoset iets ruimer om je lichaam, dan is het laagje lucht groter en biedt de set meer warmte. Zit de kleding meer aansluitend om je lichaam, dan ligt de focus meer op het afvoeren van transpiratievocht. Een thermoset bestaat uit een thermoshirt en een thermobroek.

Er zijn zomer- en winterthermosets, waardoor thermokleding het hele jaar door gedragen kan worden. De zomer thermosets zijn dunner en hebben als voornaamste functie het koel en droog houden van je lichaam, door transpiratievocht snel af te voeren. De winter thermosets zorgen juist voor warmte doordat deze wat dikker zijn.

De tweede laag is de isolerende laag. Deze laag voert het transpiratievocht verder af naar buiten en houdt warmte vast. Als tweede laag kan je bijvoorbeeld een sweater, fleece of pulli dragen. De derde laag is de buitenlaag. Deze laag beschermt je tijdens de wandeling tegen regen en wind. Een jas wordt als derde laag gedragen.

Materiaal

Een thermoset wordt veelal gemaakt van polyester of Merinowol. Beide stoffen hebben als belangrijkste eigenschappen dat ze transpiratie goed afvoeren en snel drogen. Polyester behoudt zijn vorm goed. Merinowol kriebelt niet en blijft fris ruiken.

Tip

Om de kwaliteit en de belangrijke eigenschappen van de thermoset te behouden, is het belangrijk de set volgens de wasvoorschriften te wassen. Deze kun je vinden op het waslabel aan de binnenkant van de thermoset.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.