Thermobroeken
Tijdens een wandeling ben je in beweging. Door het bewegen ontstaat er warmte en een thermobroek zorgt ervoor dat deze warmte kan worden vastgehouden. Zo blijf je tijdens iedere wandeling op temperatuur. Lees meer...Wanneer draag je een thermobroek tijdens het wandelen?
Op ondergoed na, draag je een thermobroek als eerste laag op de huid. Als je gaat wandelen is het belangrijk dat je droog en warm blijft, ook als je even stilstaat. Een thermobroek zorgt er samen met een bijpassend thermoshirt voor dat je droog blijft aanvoelen en dat je het niet koud krijgt. Draag een thermobroek bij kouder- en regenachtig weer, je benen blijven dan langer warm en droog!
Welke kenmerken heeft een thermobroek?
Een thermobroek moet aansluitend om je benen zitten. Er ontstaat een laagje lucht tussen de thermobroek en je huid. Dit laagje houdt je lichaam op temperatuur. Valt de broek iets ruimer, dan is het laagje dikker en wordt warmte nog beter vastgehouden. Een thermobroek heeft als belangrijkste focus het bieden van warmte. Transpiratie afvoeren is iets minder van belang, omdat het onderlichaam over het algemeen minder zweet dan het bovenlichaam.
Van welk materiaal moet mijn thermobroek zijn?
Vaak wordt een thermobroek gemaakt van polyester. Een goed alternatief is Merinowol. Beide materialen zijn licht van gewicht en drogen snel. Daarnaast hebben ze als belangrijke eigenschap dat ze vocht snel afvoeren. Merinowol is een wol die niet kriebelt en fris blijft ruiken. Ook heb je verschillende modellen thermobroeken, zoals lange en korte varianten. Je kan het gehele jaar door een thermobroek dragen onder je wandelbroek. In de koudere maanden zorgt de thermobroek voor warmte en in de zomermaanden biedt de broek juist verkoeling. Doordat de broek aansluitend zit, heb je alle bewegingsvrijheid.
Tip
Was je thermobroek volgens de wasvoorschriften, zo blijven de belangrijke eigenschappen behouden en heb je zo lang mogelijk plezier van je thermobroek.
Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.