Lage wandelschoenen

Producten 1-24 van 55

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 55

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom lage wandelschoenen dragen?

Bij korte of middellange wandelroutes over vlakke of licht hellende paden zijn lage wandelschoenen geschikt om op te lopen. Deze geven een goede demping en zorgen ervoor dat de voeten en enkels de benodigde bewegingsvrijheid hebben. Doordat de lage wandelschoenen lage schachten hebben, zijn deze een stuk lichter dan hoge wandelschoenen. Hierdoor kost het minder energie om de schoenen op te tillen en kun je dus makkelijker langere afstanden lopen. Lage wandelschoenen zijn ook luchtiger en beter ventilerend dan hoge wandelschoenen. Zo blijven de voeten langer droog, wat voor een comfortabel gevoel zorgt. Omdat Nederland over het algemeen erg vlak is, zijn lage wandelschoenen geschikt om te dragen tijdens een wandeling door de Nederlandse natuur.

De beste lage wandelschoenen

In het assortiment op Plutosport.nl vind je verschillende lage wandelschoenen voor dames, heren en verschillende populaire merken zoals Skechers, LOWA, GriSport en Hanwag. Iedere merk ontwikkelt speciale technologieën waardoor de lage wandelschoenen voelen alsof je op wolkjes loopt tijdens het wandelen. De wandelschoenen van Skechers hebben bijvoorbeeld een absorberende tussenzool die de schokken opvangt en Air-Cooled memory foam binnenzool, zodat je voeten goed ventileren.

Welke categorie wandelschoenen moet ik kiezen?

Lage wandelschoenen zijn verkrijgbaar in drie categorieën, namelijk categorie A, categorie A/B en categorie B. Hierin is categorie A de lichtste categorie, de schoenen uit deze categorie zijn vooral geschikt voor wandelingen over vlak terrein. De schoenen uit categorie A/B zijn iets steviger en de schoenen uit categorie B gaan nog een stapje verder. De schoenen uit categorie B zijn geschikt om te dragen op heuvelachtige oppervlaktes.

Tip

Om het beste loopcomfort te ervaren is het belangrijk dat de lage wandelschoenen de juiste maat hebben. Kijk daarom eerst naar de bijbehorende maattabel. Let op, deze verschillen per merk!

Toch nog vragen over de lage wandelschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.