Lage wandelschoenen

Ben je op zoek naar wandelschoenen voor wandelingen over het vlakke, Nederlandse terrein? Dan zijn de lage wandelschoenen geschikt voor jou. Deze zorgen voor veel bewegingsvrijheid en een goede afwikkeling van de voet. Lees meer...

Producten 1-24 van 69

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 69

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom lage wandelschoenen?

Bij korte of middellange wandelroutes over vlakke of licht hellende paden zijn lage wandelschoenen geschikt om op te lopen. Deze geven een goede demping en zorgen ervoor dat de voeten de benodigde bewegingsvrijheid hebben.

De voordelen

Doordat de lage wandelschoenen lage schachten hebben, zijn deze een stuk lichter dan hoge wandelschoenen. Hierdoor kost het minder energie om de schoenen op te tillen en kun je dus makkelijker langere afstanden lopen. Lage wandelschoenen zijn ook luchtiger en beter ventilerend dan hoge wandelschoenen. Zo blijven de voeten langer droog, wat voor een comfortabel gevoel zorgt. Omdat Nederland over het algemeen erg vlak is, zijn lage wandelschoenen geschikt om te dragen tijdens een wandeling over de Nederlandse paden.

Categorie A of B?

Lage wandelschoenen zijn verkrijgbaar in drie categorieën, namelijk categorie A, categorie A/B en categorie B. Hierin is categorie A de lichtste categorie, de schoenen uit deze categorie zijn vooral geschikt voor wandelingen over vlak terrein. De schoenen uit categorie A/B zijn iets steviger en de schoenen uit categorie B gaan nog een stapje verder. De schoenen uit categorie B zijn geschikt om te dragen op glooiende oppervlaktes.

Tip

Om het beste loopcomfort te ervaren is het belangrijk dat de schoenen die je aanschaft de juiste maat hebben. Kijk daarom eerst naar de bijbehorende maattabel. Let op, deze verschillen per merk.

Toch nog vragen over de lage wandelschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.