Sandalen

Ben je op zoek naar luchtige schoenen die comfortabel aan de voeten zitten en waar je lange tochten op kunt lopen? Neem dan een kijkje bij onze sandalen. Met deze schoenen kun je wandelingen maken, maar je kunt ze ook gebruiken om mee naar het zwembad of het strand te gaan. Lees meer...

Producten 1-24 van 263

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 263

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lekker luchtig

Sandalen zijn er in verschillende soorten. Er zijn sandalen die gemaakt zijn om een outfit af te maken, maar je hebt ook outdoorsandalen. Op deze sandalen kun je lange tochten lopen over verschillende ondergronden. Doordat sandalen eigenlijk open schoenen zijn, zijn deze lekker luchtig, krijg je geen zweetvoeten en komen er dus geen vieze geuren vrij.

Waar moet ik op letten?

Gebruik je de sandalen voornamelijk om te dragen naar het strand of zwembad, dan gaat het er vooral om dat deze er mooi uitzien. Ga je voor een echte wandelsandaal, dan zijn er wel wat eigenschappen waar je op moet letten.

Ten eerste de sluiting. Er zijn sandalen met een of meerdere riempjes en met klittenbandsluitingen. Zorg bij het kiezen van een wandelsandaal dat deze goed aansluit om de voet en dat de bandjes de sandaal goed vasthouden. Tijdens het lopen wil je niet bezig zijn met het feit of je schoeisel wel goed aan je voet blijft zitten. Veel sandalen kunnen door middel van riempjes of klittensluitingen goed aan de voet verbonden worden. De sandalen mogen nergens knellen. Bij zwakke enkels is het niet verstandig om veel te lopen op sandalen, deze geven namelijk maar een matige ondersteuning aan de voet en geen steun aan de enkels.

Een andere factor waar je op moet letten is de demping. Veel sandalen zijn voorzien van EVA dempingsmateriaal. Dit materiaal vermindert de klap die ontstaat als jij een stap zet. De gewrichten in de enkels en knieën worden hierdoor minder zwaar belast en de kans op blessures is daardoor kleiner.

Bekijk voordat je een sandaal aanschaft ook de onderkant. Het is belangrijk dat de sandaal veel grip biedt op verschillende ondergronden en daarom moet deze voorzien zijn van een grof profiel. Buitenzolen met een grof profiel met veel verschillende groeven zijn geschikt om te gebruiken als outdoorsandaal.

Tip

Kies bij het beklimmen van een berg voor gesloten schoenen in plaats van sandalen. Het komt bij zulke beklimmingen vaak voor dat je je voet stoot of schaaft langs scherpe rotsen. Sandalen kunnen de voeten hier niet tegen beschermen.

Toch nog vragen over de sandalen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.