Wandelsandalen

Producten 1-24 van 149

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 149

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer sandalen dragen tijdens het wandelen?

Op een warme dag is de kans groot dat je geen zin hebt om je warme wandelschoenen aan te trekken. Dit begrijpen wij volkomen en gelukkig bestaan er ook wandelsandalen. Op deze sandalen kun je lange tochten lopen over verschillende ondergronden. Doordat sandalen eigenlijk open schoenen zijn, zijn deze lekker luchtig, krijg je geen zweetvoeten en komen er dus geen vieze geuren vrij.

Waar op letten bij het kopen van wandelsandalen?

Ga je voor een echte wandelsandaal, dan zijn er wel wat eigenschappen waar je op moet letten. Laten we beginnen met de sluiting, er zijn sandalen met een of meerdere riempjes en met klittenbandsluitingen. Zorg bij het kiezen van een wandelsandaal dat deze goed aansluit om de voet en dat de bandjes de sandaal goed vasthouden. Tijdens het lopen wil je niet bezig zijn met het feit of je schoeisel wel goed aan je voet blijft zitten. Veel sandalen kunnen door middel van riempjes of klittensluitingen goed aan de voet verbonden worden. De sandalen mogen nergens knellen. Bij zwakke enkels is het niet verstandig om veel te lopen op wandelsandalen, deze geven namelijk maar een matige ondersteuning aan de voet en geen steun aan de enkels.

Een andere factor waar je op moet letten is de demping. Veel wandelsandalen zijn voorzien van EVA-dempingsmateriaal. Dit materiaal vermindert de klap die ontstaat als jij een stap zet. De gewrichten in de enkels en knieën worden hierdoor minder zwaar belast en de kans op blessures is daardoor kleiner.

Bekijk voordat je een sandaal aanschaft ook de onderkant. Het is belangrijk dat de sandaal veel grip biedt op verschillende ondergronden en daarom moet deze voorzien zijn van een grof profiel. Buitenzolen met een grof profiel met veel verschillende groeven zijn geschikt om te gebruiken als wandelsandaal.

De beste wandelsandalen

In ons assortiment vind je wandelsandalen voor dames, heren, jongens en meisjes. Uiteraard vind je bij ons ook sandalen in vrolijke, zomerse kleuren. Binnen ons aanbod vind je wandelsandalen van onder andere Ecco, Keen, Teva en Regatta.

Tip

Kies bij het beklimmen van een berg voor gesloten schoenen in plaats van wandelsandalen. Het komt bij zulke beklimmingen vaak voor dat je je voet stoot of schaaft langs scherpe rotsen. Sandalen kunnen de voeten hier niet tegen beschermen.

Toch nog vragen over de wandelsandalen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.