Tennissweater

Is het te koud om te tennissen in een shirt? Draag dan een sweater als tweede laag. Deze houdt lichaamswarmte beter vast, zodat je ook op de koude herfstdagen nog buiten kunt tennissen. Al is niet iedere sweater hier geschikt voor. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Wat voor soort sweaters zijn er allemaal?

Onder de categorie ´sweaters´ zijn veel verschillende soorten te vinden. Zo zijn er de gewone truien zonder capuchon en truien met capuchon, ook wel bekend als hoodies. Daarnaast zijn er sweaters die geheel open kunnen worden geritst, zoals een vest en een trainingsjas.

Draag een tennissweater als tweede laag!

De sweater wordt vaak gedragen over een shirt of thermoshirt. Deze is geschikt om de warmte van het lichaam vast te houden. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, is het belangrijk dat de sweater niet strak tegen het lichaam zit. Het luchtlaagje tussen het shirt en de tweede laag zorgt als het ware voor een isolatielaag, waardoor het lichaam warm gehouden wordt.

Van welk materiaal moet de tennissweater zijn?

Iedere sweater houdt je warm, maar niet iedere sweater is geschikt om in te sporten. Bij fysieke inspanning maakt het lichaam zweet aan en dit moet worden afgevoerd. De sweater moet van een stof gemaakt zijn, die hiertoe in staat is. Sweaters, gemaakt van een synthetische stof zoals polyester, zijn hier het meest geschikt voor. Polyester neemt het zweet op en geeft het direct weer af aan de buitenlucht. Zo blijft de sweater droog en blijft je lichaam comfortabel aanvoelen.

Een stof die niet geschikt is om in te sporten is katoen. Een 100% katoenen sweater zal al het zweet opnemen en het daarna niet meer afgeven aan de buitenlucht of de volgende laag. Daardoor wordt de sweater nat en zwaar. Wanneer het dan ook waait koelt het lichaam heel snel af, wat kan leiden tot blessures. Een combinatie van katoen een stof als polyester is wel geschikt om in te sporten. 

Tip

Wanneer het niet heel koud is kun je het beste kiezen voor een vest. Deze kun je een stukje openritsen om wat warmte kwijt te kunnen.

Toch nog vragen over de tennissweaters? Stel ze gerust aan onze klantenservice.