Tennisbroeken

In de winter is een lange tennisbroek geen overbodige luxe, maar ook in het voorjaar mag een lange broek niet ontbreken. Wij leggen je met alle plezier uit aan welke eisen een lange tennisbroek moet voldoen. Lees meer...

Producten 1-24 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar voldoet een goede tennisbroek aan?

Het verschil tussen een normale sportbroek en een tennisbroek is dat de tennisbroek moet voldoen aan een aantal extra eisen. Een tennisbroek moet voorzien zijn van grote broekzakken waar tennisballen in opgeborgen kunnen worden. Doordat tennis een reageersport is, maak je vaak plotselinge en explosieve bewegingen. De broek moet sterk genoeg zijn om tegen deze bewegingen te kunnen.

Het materiaal

De broek moet de benen warm en droog houden, niet iedere stof is hier voor geschikt. De stof moet het zweet zo snel mogelijk opnemen en weer afgeven aan de buitenlucht. Daarnaast moet eventuele regen buiten gehouden kunnen worden. Wij raden het af om voor een katoenen tennisbroek te kiezen. Katoen is een stof dat bestaat uit holle vezels, deze vezels nemen veel vocht op maar geven dit vervolgens niet af. De broek wordt nat en zwaar, waardoor de benen snel koud worden. Kies daarom voor een broek die gemaakt is van synthetische stoffen. Polyester is een stof die erg geschikt is als zweetafvoerder. Een broek gemaakt van een combinatie van katoen en een synthetische stof is wel geschikt.

Wanneer draag je een lange tennisbroek?

In de koude wintermaanden is het vanzelfsprekend dat je een lange broek draagt tijdens het tennissen. In het voorjaar, en zelfs af en toe in de zomer, raden wij aan om voor en na een training of wedstrijd ook voor een lange broek te kiezen. Deze zorgt er om te beginnen voor dat je warm bent voordat je begint, waardoor de kans op blessures wordt verkleind. Na de wedstrijd zorgt een trainingsbroek dat het lichaam niet te snel afkoelt, waardoor spierpijn aanzienlijk wordt verminderd.

Tip

De beste bewegingsvrijheid en comfort ervaar je in een broek van de juiste maat. Kijk daarvoor in de bijbehorende maattabel die bij de broek staat aangegeven. Let op, de maatvoering kan per merk verschillen.

Toch nog vragen over de tennisbroek? Stel ze gerust aan onze klantenservice.