Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Tips&Trends  Tips&Trends

Aanvoerdersbanden

Ben je op zoek naar een aanvoerdersband of een rouwband? Heb je al een aanvoerdersband maar weet je niet om welke arm die moet? Of weet je niet welke kleur de band moet zijn? Wij helpen je graag verder! Lees meer...

1-24 van 27

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 27

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waar moet ik op letten?

Er zijn een aantal verschillen tussen de aanvoerdersbanden. Zo heb je bijvoorbeeld de elastische band, een geheel ronde band zonder sluiting welke nooit los kan raken. Een ander soort aanvoerdersband is de band met klittenbandsluiting. Doordat de aanvoerdersband met klittenbandsluiting verstelbaar is past iedereen deze aanvoerdersband, heel handig dus als jullie geen vaste aanvoerder hebben!

Het is belangrijk dat de aanvoerdersband een afwijkende kleur van het teamshirt heeft. Op deze manier is het voor de scheidrechter makkelijk te zien wie de aanvoerder is. Het is niet verplicht om de aanvoerdersband om de linker bovenarm te dragen, maar dit doen de meeste voetballers wel. Wat wel verplicht is, is dat de band om een bovenarm zit en ongeveer een breedte van 10 cm heeft.

Rouwband

Wanneer je een rouwband draagt, wordt verwacht dat deze links gedragen wordt. Dit houdt in dat de aanvoerdersband verplaatst wordt naar de rechter bovenarm. De rouwband wordt gedragen wanneer er iemand overleden is. Door het dragen van een rouwband kan het gehele team de laatste eer aan de overleden persoon bewijzen.

Toch nog vragen over de aanvoerdersband? Vraag het gerust aan onze klantenservice.