Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Aanvoerdersbanden

Ben je op zoek naar een aanvoerdersband of een rouwband? Heb je al een aanvoerdersband maar weet je niet om welke arm die moet? Of weet je niet welke kleur de band moet zijn? Wij helpen je graag verder! Lees meer...

17 Artikel(en)

17 Artikel(en)

Waar moet ik op letten?

Er zijn een aantal verschillen tussen de aanvoerdersbanden. Zo heb je de elastische band, een geheel ronde band zonder sluiting welke nooit los kan raken. Een ander soort aanvoerdersband is de band met klittenbandsluiting. Deze band past iedereen doordat de sluiting verstelbaar is. Een nadeel van de band met klittenbandsluiting is dat deze los getrokken zou kunnen worden in een duel en het klittenband sluit waardoor de band niet goed meer blijft zitten.

Het is belangrijk dat de aanvoerdersband een afwijkende kleur van het teamshirt heeft. Zo is het voor de scheidrechter makkelijk te zien wie er aanvoerder is. Verplicht is het niet, maar bijna iedereen draagt de aanvoerdersband om de linker bovenarm. Wat wel verplicht is, is dat de band om de bovenarm zit en ongeveer een breedte van 10 cm heeft.

Wanneer je een rouwband draagt, wordt verwacht dat deze links gedragen wordt. Dit houdt in dat de aanvoerdersband verplaatst wordt naar de rechter bovenarm. De rouwband wordt gedragen wanneer er iemand overleden is. Zo toont het gehele team de laatste eer aan deze persoon.

Toch nog vragen over de aanvoerdersband? Vraag het gerust aan onze klantenservice.