Straatvoetballen

Straatvoetbal is meer dan alleen voetballen op straat, in tegenstelling tot veldvoetbal draait straatvoetbal namelijk volledig om inzicht, snelheid en techniek! Het is dan ook niet gek dat er speciale ballen zijn ontwikkeld voor straatvoetbal. Op het eerste gezicht zie je misschien geen verschil tussen een veldvoetbal en een straatvoetbal, maar die verschillen zijn er wel degelijk!

Lees meer...
Toon meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Duurzame ballen

Een straatvoetbal gebruik je natuurlijk op een harde en ruwe ondergrond in plaats van op een zacht veld, hiervoor is het belangrijk dat de straatvoetbal slijtvast is! Doordat straatvoetballen vaak gemaakt worden van PVC, synthetisch leer of PU krijgen ze een duurzaam karakter, ze zullen namelijk niet snel slijten en je kunt er dus heel lang plezier van hebben!

Snelle ballen

Bij straatvoetbal draait het allemaal om snelheid, een bal met een goede en stabiele balvlucht is dan ook onmisbaar! Daarnaast is de vorm en de hardheid van de bal heel belangrijk. Een straatvoetbal die geen goede vorm heeft en/of niet hard genoeg is, zal een gekke stuit hebben en daardoor zeer waarschijnlijk de verkeerde richting op gaan.

Tip

Ballen die gemaakt zijn van PVC kunnen niet zo goed tegen koude temperaturen. Het is dan ook aan te raden om deze ballen mee naar binnen te nemen als je ze niet gebruikt, zo behouden ze lang hun goede vorm en gaan ze dus langer mee!