Zaalvoetballen

Voetbal is een fantastische sport maar als het regent, spekglad of ijskoud is is het toch fijn om deze sport binnen te kunnen beoefenen. Zaalvoetbal is sneller en wordt op een kleiner veld gespeeld. Een andere vorm en andere ondergrond vraagt ook om een ander soort bal.

Lees meer...

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Futsal

Sinds 2002 hanteert de KNVB de naam futsal i.p.v. zaalvoetbal. Het woord futsal is afgeleid van de Spaanse woorden ‘futbol’ (voetbal) en ‘sala’ (zaal). Een officiële futsalwedstrijd wordt gespeeld door twee teams van vijf spelers, de wedstrijd duurt tweemaal 25 minuten en het veld is ongeveer twintig bij veertig meter.

Maat en gewicht

Zoals bij iedere balsport, zijn er ook bij zaalvoetbal bepaalde eisen opgesteld m.b.t. de bal. Een officiële wedstrijdbal dient maat 4 te hebben, dit houdt tevens in dat de bal tussen de 400 en 440 gram weegt. In de bal is een absorberende laag opgenomen, waardoor de bal een zwakkere opstuit heeft. Door het voetballen met een zogenaamde “plofbal” wordt er een groter beroep gedaan op de techniek van de voetballers/voetbalsters.

Materiaal

Voetballen zijn gemaakt van slijtvast materiaal, hiervoor wordt in de meeste gevallen polyurethaan gebruikt. Door het gebruik van polyurethaan is de voetbal licht in gewicht en nauwelijks gevoelig voor vocht.