Voetbalshirts met lange mouwen

Een voetbalshirt met lange mouwen wordt ook wel een longsleeve genoemd. Ben je op zoek naar een longsleeve, maar weet je niet waarop je moet letten als het gaat om materiaal en technologieën?

Lees meer...

Producten 1-24 van 64

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 64

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welk shirt past bij mij

Wat belangrijk is bij een goed shirt, is dat je vrij kunt bewegen en dat het shirt comfortabel draagt. Het is dan ook zo dat het shirt droog moet blijven, ook al wordt er flink gezweet. Het is daarom belangrijk om geen 100% katoenen shirt te kopen. Dit materiaal kan transpiratievocht niet afvoeren.

Het shirt wordt gedragen wanneer het te koud is om in een normaal T-shirt te sporten. Het is belangrijk om de torso warm te houden, wanneer de torso warm is heeft het lichaam minder moeite om de rest ook warm te houden.

Welke stof is het beste?

Zoals al besproken is het niet handig om een shirt van 100% katoen te gebruiken. Deze shirts nemen het zweet wel op maar voeren het daarna niet af. Dit veroorzaakt zweetplekken. Het voelt niet prettig en zorgt ervoor dat het lichaam snel afkoelt. Een combinatie met een synthetische stof kan wel.

Er zijn ook speciale technologieën die gebruikt worden in shirts met lange mouwen. Nike heeft de Nike Dri-Fit technologie, welke zorgt dat het transpiratievocht snel wordt opgenomen en daarna gelijk weer wordt afgevoerd. Hierdoor blijft het shirt altijd droog en comfortabel blijft aanvoelen. Andere merken gebruiken technologieën met dezelfde uitwerking. Zo gebruikt Puma de USP technologie en Adidas Climalite.

Tip

Was het shirt niet te warm. Doe je dit wel, dan gaat dit ten koste van de technologieën die in het shirt zijn verwerkt. Voetbalshirts mogen op 30 graden Celcius gewassen worden. Als het shirt erg vies is mag deze op maximaal 40 graden. Vermijd wasverzachter. Dit gaat de elasticiteit van de stof tegen.

Toch nog vragen over het voetbalshirt met lange mouwen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.