Voetbalshorts

Producten 1-24 van 202

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 202

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar moet je op letten?

Een voetbalshort krijgt veel te verduren, daarom moet een short van sterk materiaal gemaakt zijn. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat deze comfortabel is om te dragen en dat je je er lekker in kunt bewegen. Kijk daarom tijdens het passen of je overal genoeg ruimte over hebt. Dit kun je testen door tijdens het passen flink te bewegen, ren een stukje en gooi je been hoog in de lucht. Ten slotte wil je je tijdens het sporten niet bezig houden met hitte of kou. Kies daarom voor een materiaal dat vocht goed afvoert.

Welk materiaal is het beste?

Naast dat een voetbalshort sterk moet zijn en slidings en duw- en trekwerk moet kunnen overleven, wordt ook verwacht dat deze licht is en goed ventileert. Een stof die aan deze eisen voldoet is polyester. Een aantal merken maken slim gebruik van de eigenschappen van deze stof en gebruiken dit in hun technologieën. Zo maakt Puma gebruik van Puma Cell, dit zorgt voor optimale vochtafvoer en een goede ventilatie. Nike gebruikt hiervoor haar Nike Dri-Fit technologie, welke dezelfde gemakken biedt.

Let goed op of een broekje voorzien is van een tailleband met aantrekkoorden. Hiermee kun je de short verstellen en zorgen dat deze goed blijft zitten tijdens het sporten.

Tip

Omdat de kans groot is dat na een wedstrijd de short onder de grasvlekken zit, is het verstandig de short zo snel mogelijk te wassen. Wacht hier zeker niet langer mee dan een dag. De broek mag gewoon de wasmachine in maar doe dit niet te warm, 30 graden Celcius is genoeg, is de vlek er dan nog niet uit, was de short dan nogmaals op maximaal op 40 graden Celcius. Doe er geen wasverzachter bij en doe de short ook niet in de wasdroger. Dit gaat de rekbaarheid en de ventilatie tegen.

Toch nog vragen over de voetbalshort? Stel ze gerust aan onze klantenservice.

Waar moet je op letten bij het kopen van een voetbalbroek?

Een voetbalbroek krijgt veel te verduren, daarom moet de broek van sterk materiaal gemaakt zijn. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat deze comfortabel is om te dragen en dat je je er lekker in kunt bewegen. Kijk daarom tijdens het passen of je overal genoeg ruimte over hebt. Dit kun je testen door tijdens het passen flink te bewegen, ren een stukje en gooi je been hoog in de lucht. Tenslotte wil je je tijdens het sporten niet bezighouden met hitte of kou. Kies daarom voor een materiaal dat vocht goed afvoert.

Aan welke eigenschappen moet een voetbalboek voldoen?

Naast dat een voetbalbroek sterk moet zijn en slidings en duw- en trekwerk moet kunnen overleven, wordt ook verwacht dat deze licht is en goed ventileert. Een stof die aan deze eisen voldoet is polyester. Een aantal merken maken slim gebruik van de eigenschappen van deze stof en gebruiken dit in hun technologieën. Zo hebben de Puma voetbalbroeken de Puma Cell technologie, dit zorgt voor optimale vochtafvoer en een goede ventilatie. De Nike voetbalbroek bevat de Nike Dri-Fit technologie, welke dezelfde gemakken biedt. Let goed op of de voetbalbroek voorzien is van een tailleband met aantrekkoorden. Hiermee kun je de broek verstellen en zorgen dat deze goed blijft zitten tijdens het sporten.

Waarom een slidingshort onder je voetbalbroek dragen?

Omdat de kans groot is dat na een wedstrijd de voetbalbroek onder de grasvlekken zit, is het verstandig de broek zo snel mogelijk te wassen. Wacht hier zeker niet langer dan een dag mee. De voetbalbroek mag gewoon de wasmachine in, een normaal programma van 30 graden Celcius is voldoende. Veel voetballers dragen onder hun voetbalbroek een slidingshort, dit om te voorkomen dat je huid direct in aanraking komt met het (kunst)gras en je schaafwonden krijgt. Zeker met koude dagen helpt een slidingshort om jouw lichaam extra warm te houden!

Toch nog vragen over de voetbalbroek? Stel ze gerust aan onze klantenservice.