Voetbalshorts

Ben jij op zoek naar een voetbalshort maar weet je niet waar je op kunt letten? Weet je bijvoorbeeld welk materiaal ervoor zorgt dat jij het niet koud krijgt na het zweten? En hoe kun je zo’n short nou het best wassen? Wij vertellen je hier graag meer over.

Lees meer...

Producten 1-24 van 287

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 287

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar moet je op letten?

Een voetbalshort krijgt veel te verduren, daarom moet een short van sterk materiaal gemaakt zijn. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat deze comfortabel is om te dragen en dat je je er lekker in kunt bewegen. Kijk daarom tijdens het passen of je overal genoeg ruimte over hebt. Dit kun je testen door tijdens het passen flink te bewegen, ren een stukje en gooi je been hoog in de lucht. Ten slotte wil je je tijdens het sporten niet bezig houden met hitte of kou. Kies daarom voor een materiaal dat vocht goed afvoert.

Welk materiaal is het beste?

Naast dat een voetbalshort sterk moet zijn en slidings en duw- en trekwerk moet kunnen overleven, wordt ook verwacht dat deze licht is en goed ventileert. Een stof die aan deze eisen voldoet is polyester. Een aantal merken maken slim gebruik van de eigenschappen van deze stof en gebruiken dit in hun technologieën. Zo maakt Puma gebruik van Puma Cell, dit zorgt voor optimale vochtafvoer en een goede ventilatie. Nike gebruikt hiervoor haar Nike Dri-Fit technologie, welke dezelfde gemakken biedt.

Let goed op of een broekje voorzien is van een tailleband met aantrekkoorden. Hiermee kun je de short verstellen en zorgen dat deze goed blijft zitten tijdens het sporten.

Tip

Omdat de kans groot is dat na een wedstrijd de short onder de grasvlekken zit, is het verstandig de short zo snel mogelijk te wassen. Wacht hier zeker niet langer mee dan een dag. De broek mag gewoon de wasmachine in maar doe dit niet te warm, 30 graden Celcius is genoeg, is de vlek er dan nog niet uit, was de short dan nogmaals op maximaal op 40 graden Celcius. Doe er geen wasverzachter bij en doe de short ook niet in de wasdroger. Dit gaat de rekbaarheid en de ventilatie tegen.

Toch nog vragen over de voetbalshort? Stel ze gerust aan onze klantenservice.