Kunstgras voetbalschoenen

Producten 1-24 van 102

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 102

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke schoen is geschikt?

Veel spelers dragen schoenen die ontwikkeld zijn om te spelen op een natuurlijk grasveld op kunstgrasvelden. Deze schoenen hebben niet de eigenschappen die een goede kunstgrasschoen wel heeft dus dit wordt afgeraden. Kunstgrasschoenen beschikken over de juiste noppen om optimale grip te bieden, maar toch ook de flexibiliteit die nodig is tijdens het voetballen.

De kunstgrasschoen is aangegeven met AG. Het belangrijkste verschil zijn de noppen die onder de schoenen zitten. De noppen van normale voetbalschoenen slijten niet alleen sneller, maar zorgen ook voor meer blessures doordat spelers uitglijden of juist vast blijven staan met hun voeten. Voetbalschoenen voor op gewone grasvelden beschikken over lange noppen. Deze zorgen voor veel grip, maar op een kunstgrasveld is een ander soort grip nodig.

Met grasschoenen op een kunstgrasveld

Kunstgras vraagt ‘minder’ grip, omdat je niet met de noppen in het veld kan steken. Bij natuurlijk gras is dit wel het geval. Doordat de lange noppen diep in het veld steken, kun je met je voeten vast blijven staan als je wilt draaien of af wilt zetten. Het bovenlichaam gaat wel de bocht om, maar als dan de voet blijft staan kan dit voor blessures in de enkel, knie of heup zorgen. Dit kan worden voorkomen door kunstgrasschoenen te gebruiken. Daarnaast is het gebruik van grasschoenen op een kunstgrasveld slecht voor het veld. Omdat bij de kunstgrasschoenen meer en kortere noppen gebruikt zijn, geeft dit genoeg grip en bewegingsvrijheid. Deze noppen zijn van een ander materiaal gemaakt waardoor ze minder snel slijten en dus langer meegaan.

Naast de AG schoen, zijn ook de TF en FG schoenen geschikt voor het spelen op kunstgras. De TF schoen is speciaal gemaakt voor het spelen op harde ondergronden en de FG is een Allround schoen die geschikt is voor op alle ondergronden.

Tip

Kijk vóór het aanschaffen van de kunstgrasschoenen goed naar de bijbehorende maattabel bij het product. Dit omdat de maatvoering per merk verschillend kan zijn. Maak de schoenen na gebruik schoon om zo de levensduur te vergroten.

Toch nog vragen over de kunstgrasschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice