Sup boards

Stand up paddling, oftewel suppen, doe je natuurlijk op een sup board! De sup boards lijken qua vorm veel op een surfplank, echter zijn de sup boards een stukje groter. Tijdens het suppen beweeg je jezelf staand over het water met behulp van een peddel. Lees meer...

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke soorten sup boards zijn er?

Sup boards zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en hebben natuurlijk allemaal hun eigen voor- en nadelen. Een breed sup board heeft bijvoorbeeld veel drijfvermogen en is heel stabiel, maar met een smal sup board ben je juist een stukje wendbaarder.

Ook de vorm van het sup board zegt veel over waar het board voor geschikt is! Ovale sup boards worden bijvoorbeeld ook wel allround sup boards genoemd, dit komt doordat je deze zowel op rustige wateren als op de golven kunt gebruiken. Sup boards met een scherpe punt en een platte achterkant worden ook wel touring sup boards genoemd. Deze touring sup boards zijn, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, heel geschikt om te gebruiken op rustig water. De vorm van het touring sup board zorgt ervoor dat je soepel door het water glijdt en je goed je evenwicht kunt bewaren. Heb je het suppen al goed onder de knie en ben je toe aan wat meer uitdaging? Dan is een race sup board wellicht iets voor jou! Het race sup board is smal en heeft een scherpe neus, hierdoor kun je heel eenvoudig veel snelheid maken en gemakkelijk sturen.

Ook zijn veel opblaasbare sup boards voorzien van één, twee of drie (afneembare) vinnen. De hoeveelheid en grootte van de vinnen bepalen in hoeverre je extra controle hebt over het board. Hoe groter de vin is, hoe meer stabiliteit deze zal bieden. Eenzelfde vergelijking kunnen we ook maken voor het aantal vinnen: hoe meer vinnen het sup board heeft, hoe meer deze geschikt is voor ruig water. De vinnen zijn dus eigenlijk een hulpstuk om beter je balans te kunnen vinden en bewaren.

Welke accessoires gebruik je tijdens het suppen?

Voor het suppen heb je natuurlijk wel wat accessoires nodig! Allereerst moet je de opblaasbare sup boards natuurlijk oppompen voordat je ermee het water op kunt gaan. Daarnaast is een peddel onmisbaar, met de peddel kun je vaart maken én sturen! Ook een enkelband is een heel handige accessoire, hiermee voorkom je namelijk dat het sup board tientallen meters verderop belandt als je er onverwachts vanaf valt. En als het weer winter wordt en je je opblaasbare sup board weer op wilt bergen, dan is het natuurlijk wel zo handig als je hiervoor een bijpassende opbergtas hebt!

Tip

Benieuwd naar welke handige accessoires er worden meegeleverd bij het sup board? Check dan de productomschrijving, hierin staat precies beschreven waar de set uit bestaat!

Ondertussen op het blog:
- Supboard kiezen? Wij geven je de onmisbare tips!
- Welke sup peddel heb ik nodig?
- Welke wetsuit moet ik kopen?