Speedo zwembrillen

Producten 1-24 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bekijk alle zwembrillen

Soorten zwembrillen

Voor elke activiteit zijn er verschillende zwembrillen beschikbaar. Niet alleen comfort is een belangrijk uitgangspunt, maar ook performance. Het grootste onderscheid kunnen we maken tussen zwembrillen voor in het zwembad en zwembrillen voor in het open water.

Een zwembril voor in open water is over het algemeen groter dan een zwembril voor in het zwembad. In open water moet je optimaal zicht hebben om alles goed in de gaten te kunnen houden. In het zwembad is dat minder van belang. In het zwembad gaat het vaak om snelheid en relatief korte afstanden. Bij zwembrillen voor in het zwembad is weerstand een belangrijk aandachtspunt. Als je buiten zwemt is het ook van belang dat de zwembril je ogen beschermt tegen het zonlicht.

Dan is er ook nog een onderscheid tussen brillen die gebruikt worden tijdens wedstrijden of trainingen. Een wedstrijdzwembril moet heel klein zijn en zo min mogelijk uitsteken, zodat de weerstand minimaal is. Deze brillen bieden over het algemeen wel wat minder comfort. Een trainingszwembril moet langer gedragen kunnen worden en daarom is het draagcomfort van deze brillen hoger dan die van een wedstrijdzwembril.

Eigenschappen Speedo zwembril

De meeste Speedo zwembrillen hebben een UV-lens die tevens antifog is. Over het algemeen zijn deze zwembrillen ook verstelbaar. Naast het verstelbare hoofdelastiek hebben sommige Speedo zwembrillen ook een verwisselbare neusbrug. Lees de specifieke eigenschappen per bril in de uitgebreide productomschrijvingen.

Onderhoud Speedo zwembril

Om de kwaliteit en de levensduur van een Speedo zwembril te behouden, raden wij je aan de volgende stappen uit te voeren:
* Spoel je Speedo zwembril na gebruik goed af met helder en koud water.
* Vermijd te lange blootstelling aan zonlicht. Hierdoor kunnen elastiek en sommige andere onderdelen beschadigd raken.
* Bescherm je bril tegen zout en vet.
* Raak de glazen van je zwembril niet aan de binnenkant aan, niet met je vingers, maar ook niet met een doek. De dampwerende laag kan dan beschadigd raken.

Tip

Mocht je zwembril op een gegeven moment toch wat gaan beslaan, gebruik dan een speciale spray die gemaakt is om het beslaan van de lenzen tegen te gaan.

Heb je nog vragen over Speedo zwembrillen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!