Teva

Teva bestaat al sinds 1984, toen een riviergids in de Grand Canyon een schoen bedacht die hij zowel op het land als in het water kon gebruiken! Hij maakte het klittenband van zijn horloge vast aan zijn slippers, waardoor de slippers niet uit konden gaan in het water. Dat was het begin van iets heel moois…

Teva sandalen zijn gemaakt voor de echte avonturiers, hun motto sluit hier ook heel goed bij aan: live light and loud! Teva maakt inmiddels niet meer alleen sandalen, maar tegenwoordig hebben ze ook schoenen in hun collectie. Teva’s zijn geschikt voor ieder avontuur!

Teva heeft de ideale balans gevonden tussen fashion en comfort! De dikke zool werd ooit ontworpen om de schoen extra comfort te geven, maar tegenwoordig is de dikke zool een modieus detail. De stijlvolle stappers zijn inmiddels dan ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld!

Teva geschiedenis

Teva is geboren in 1984 aan de oevers van de Grand Canyon, toen een riviergids het klittenband van een oud horloge aan een paar flip flops bond en zo een sandaal creëerde dat niet weg zou drijven. Drie decennia later zijn we uitgegroeid tot een icoon in comfort en stijl. Het avontuur in eigen handen nemen is de ultieme vorm van persoonlijk expressie. Bij Teva willen we ieder moment aangrijpen – live light and loud! Als jij overal voor in bent en houdt van spontaniteit, dan zijn wij jouw merk. Deze avontuurlijke geest is de basis van alles wat wij creëren en dat vanaf het allereerste paar Teva sandalen uit 1984!

Technologieën

Durabrasion Rubber™ levert een solide balans van prestaties en duurzaamheid. Dit alles zonder te veel volume of gewicht in de buitenzool toe te voegen waardoor de schoen het lichtgewicht en gestroomlijnd blijft.

Shoc Pad™ is een polyurethaan / EVA-eenheid in de hiel die de impact van elke stap gelijkmatig over het voetbed verdeeld. Deze energieverdeling zorgt voor meer vering bij elke afzet van de voorvoet.

Spider Rubber® is een veelzijdige rubbersoort die uiterst duurzaam is en een hoge wrijvingsweerstand heeft. Veel Teva stijlen zijn vervaardigd met een buitenzool van Spider Rubber® vanwege zijn superieure prestaties op nat of droog terrein.