Hoe bereid je je voor op een festival?

Zodra de temperatuur omhoog schiet, weet je dat het festivalseizoen er weer aankomt! Een goed begin is het halve werk en met de juiste voorbereiding ga jij een fantastisch festivalseizoen tegemoet, maar wat zijn de absolute musthaves en juist de no-go's bij een festival?

festivalfestival

Festivalapps zijn onmisbaar

Tip 1: Installeer de festivalapp
Veel festivals hebben hun eigen app met daarin veel handige informatie, zoals een plattegrond en een timetable.
Download de app en blijf op de hoogte van alle ins en outs van het festival!

De tassen zijn gepakt, je hebt de festivalapp geïnstalleerd en de zon schijnt. Op vrijdagmiddag stap je in de auto, er staat een heerlijk festival op de planning!

Let the fun begin!

festival tasfestival tas

Welke tas neem je mee naar een festival?

Tip 2: Neem geen koffer mee
Op het campingterrein loop je vaak over grindpaadjes en gras, met een goede rugzak of backpack kun je je spullen veel makkelijker verplaatsen!

festivalfestival

Kamperen op een festival

Gelukkig zijn jullie mooi op tijd en kan er met de drie tentjes een gezellig plekje gecreëerd worden! Nog wat gezellige slingers en lampionnetjes ophangen en klaar is Kees!

Tip 3: Neem altijd een tent mee naar een meerdaags festival
Na een dagje festival wil je niet in de koude buitenlucht slapen en het is ook niet aan te raden om bij een wildvreemde onderdak te zoeken ;-) Vergeet niet om een herkenningspunt te creëren bij de tent, want voor je het weet stap je de verkeerde tent binnen...

festivalfestival

Wat eet je op een festival?

Nu de tentjes staan, is het tijd voor een lekker hapje! Eens kijken in de festivalapp wat er zoal te eten is op het festivalterrein... Een pizza, een Aziatisch wokmenuutje of toch de biologische friet? Zo heb je weer voldoende energie om de hele avond los te gaan!

Aan het eind van de avond lopen jullie weer richting de camping, wát een fantastische eerste dag was dat! Het is inmiddels wel flink afgekoeld, fijn dat jullie gelijk je warme bed in kunnen!

festivalfestival

Slapen op festivals

Tip 4: Een slaapzak en een luchtbed zijn echte musthaves
Overdag kan het wellicht heerlijk weer zijn, maar de grond kan snel afkoelen! Een warme slaapzak en een goed luchtbed zijn daarom geen overbodige luxe.

festivalfestival

Welk schoeisel is onmisbaar op een festival?

De volgende ochtend worden jullie gewekt door het zonnetje dat alweer op de tentjes schijnt, tijd voor ontbijt! En een lekkere douche zou trouwens ook niet verkeerd zijn...

Tip 5: Vergeet je slippers niet
Je was toch zeker niet van plan om op je blote voeten dat douchehokje in te gaan? Tijdens een festival wordt er veel zand naar binnen gelopen of nog erger… Voetschimmel! Bedenk ook goed wanneer je wilt gaan douchen, grote kans dat het ’s ochtends erg druk is en er geen tijd is om de hokjes schoon te maken.

festivalfestival

Festival in de regen

Ook op een festival kun je voor onverwachte situaties komen te staan: Geen toiletpapier in de dixi? Een donderslag bij heldere hemel? Om op alles voorbereid te zijn, is het aan te raden om van tevoren een noodpakket aan te schaffen!

Tip 6: Neem altijd twee of drie vuilniszakken mee
Er is (bijna) niets zo multifunctioneel als een vuilniszak! Je kunt het gebruiken als regenjas, als kleedje om op te zitten of gewoon om je afval in weg te gooien. Een vuilniszak kan altijd van pas komen en neemt niet veel ruimte in je bagage in!