Slippers

Slippers die goed bij je outfit passen, waar je mee in het water kunt of die simpelweg lekker lopen. Je vindt ze hier allemaal! Bij het uitkiezen van je slippers moet je rekening houden met de verschillende eigenschappen van deze luchtige schoenen. Lees meer...

Producten 1-24 van 747

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 747

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer kun je de slipper dragen?

Slippers zijn geschikt om te dragen op de warme dagen of in ruimtes waar het warm is. Ook worden slippers vaak onder de douche gedragen, bijvoorbeeld op de camping of na het sporten in de kleedkamer zodat je voeten de vieze vloer niet hoeven te raken. De slipper is luchtig aan de voet zodat deze niet gaat zweten.

Verschillende slippers

Slippers zijn gemaakt van een relatief harde zool, welke plat of naar de voet gevormd kan zijn. De slippers blijven aan de voet hangen door minimaal 1 bandje dat over de voet zit. Dit bandje kan tussen de grote teen en de tweede teen een klein ‘stokje’ hebben, dit zijn de teenslippers. Doordat deze tussen de tenen zit blijft de teenslipper stevig aan de voet hangen.

Een andere versie van de slipper is de ‘normale slipper’, ook wel de ‘flip-flop’ genoemd. Als je er niet van houdt dat er iets tussen je tenen zit tijdens het lopen, kun je voor deze kiezen. Dit model heeft een zool met daarover een brede band waar je je voet onder schuift. Deze is gemakkelijk aan en uit te trekken, maar heeft als nadeel dat deze sneller uitschiet dan de teenslipper. Om dit te voorkomen zijn er ook flip-flops die een extra bandje hebben die om de hiel bevestigd wordt.

Gevormde voetzool

Om het voor de voet comfortabeler te maken zijn er slippers met een voorgevormde zool. Deze slippers bieden extra ondersteuning en zijn dan ook geschikt om te dragen wanneer je een hele dag op slippers loopt. De slippers hebben een kurk-latex voetzool welke veel demping biedt. Deze zool is bekleed met veloursleer, wat vocht opneemt en het draagcomfort vergroot. De bekendste merken onder dit type slippers zijn Birkenstock en Warmbat.

Birkenstock heeft ook waterbestendige slippers. Deze zijn gemaakt van EVA, materiaal dat zacht, flexibel en sterk is. Dit zijn de Birkenstock EVA modellen.

Crocs

Slippers die ook waterbestendig zijn, zijn Crocs. Crocs zijn gemaakt van Croslite, eigenlijk hetzelfde materiaal als EVA. Dit materiaal biedt veel demping en is daardoor comfortabel om te dragen. Daarnaast zijn de Crocs erg licht. Deze slippers zijn in veel verschillende kleuren en uitvoeringen te verkrijgen. Zo zijn er modellen met bandjes op verschillende plekken en zijn er exemplaren die zelfs aan de hele voorkant gesloten zijn. De gesloten modellen zijn aan de achterkant voorzien van een bandje, waardoor de slipper niet van de voet schuift.

Tip

Zorg dat je slippers draagt met de juiste maat. Als de slipper te groot of te klein is ga je onbewust compenseren om goed te kunnen lopen. Dit kan bepaalde spieren belasten en voor blessures zorgen. Kijk daarom eerst in de bijbehorende maattabel om te kunnen bepalen welke maat jij hebt. Niet alle slippers geven ondersteuning aan de voet en enkel. Het is daarom niet verstandig om de hele zomer alleen maar op slippers te lopen. Draag af en toe ook gewone schoenen om de enkel te beschermen.

Toch nog vragen over de slippers? Stel ze gerust aan onze klantenservice.