Welke wielerkleding bij welke temperatuur?

Uiteraard kan de ene wielrenner beter tegen hitte en fietst de andere wielrenner juist beter in koude omstandigheden, toch zijn er een aantal regels om je te helpen bij het uitzoeken van jouw wieleroutfit! Rogelli heeft wielerkleding voor elke temperatuur, maar welke wielerkleding draag je bij welke temperatuur? Wij leggen je het graag uit!

Zomerse wielerkleding voor temperaturen boven 20°C

Bij hoge temperaturen kun je over het algemeen het beste kiezen voor een korte broek, een ademend ondershirt en een dun wielershirt. In de zomer is het fijn om een wielershirt te dragen met een lange rits, zodat je je wieleroutfit heel eenvoudig aan kunt passen!

Wielerkleding voor temperaturen tussen 15°C en 20°C

Deze temperaturen klinken natuurlijk ideaal, toch kan het best lastig zijn om een geschikte wieleroutfit hiervoor te vinden! Het is dan ook niet zo gek dat veel wielrenners bij deze temperaturen kiezen voor arm- en beenstukken, zo kun je je wieleroutfit op ieder gewenst moment aanpassen. Daarnaast wordt aangeraden om een korte broek, ademend ondershirt, wielershirt en eventueel een mouwloos vest te dragen.

Wielerkleding voor temperaturen tussen 10°C en 15°C

Als de temperaturen dalen, wordt het uiteraard tijd om langzaamaan je winteroutfit op te zoeken! Het belangrijkste is om je romp warm te houden, dit kun je natuurlijk het beste doen met een ondershirt en een wintershirt. Daarnaast kun je er nog steeds voor kiezen om een korte broek te dragen. Ook bij deze twijfelachtige temperaturen kunnen de arm- en beenstukken goed van pas komen, en kun je er eventueel voor kiezen om een mouwloos jack te dragen over je wielershirt.

Wielerkleding voor temperaturen tussen 5°C en 10°C

Bij deze koude temperaturen is het verstandig om wat extra accessoires aan je wieleroutfit toe te voegen, zo kan hebt bijvoorbeeld fijn zijn om lange handschoenen, overschoenen en een helmmuts te dragen. Verder kun je uiteraard gewoon een lange fietsbroek, een wintershirt en een windjack of winterjack dragen.

Wielerkleding voor temperaturen tussen 0°C en 5°C

Nu kun je er niet meer omheen, dit zijn écht koude temperaturen! Tijdens zo'n winterse rit draag je sowieso overschoenen, handschoenen en een helmmuts of een muts onder je helm. Daarnaast heb je natuurlijk een lange broek, een ondershirt, een wintershirt en een winterjack aan.

Winterse wielerkleding voor temperaturen onder 0°C

Brrrr, wat een topper ben jij dat je zelfs met deze temperaturen nog op de fiets stapt! In deze temperaturen is het heel belangrijk om jezelf goed aan te kleden, maar onderschat ook vooral het belang van eten en drinken niet! Op het moment dat je van huis gaat trek je je overschoenen aan, doe je een muts op en je warme handschoenen aan. Uiteraard mogen ook een lange fietsbroek, een fleece ondershirt en een goed winterjack niet ontbreken tijdens de winterse wielertochten! En vergeet op deze donkere dagen ook niet om voor wat extra verlichting en reflectie te zorgen!