Hockey sportbeha's dames

Net als bij heel veel andere sporten, wordt het ook aangeraden om tijdens het hockeyen een sportbeha te dragen. Door het dragen van een sportbeha voorkom je dat je borsten te veel bewegen, waardoor ze hun natuurlijke vorm kwijt kunnen raken en kunnen gaan hangen. Daarnaast zit zo’n sportbeha natuurlijk veel comfortabeler dan een gewone beha en dat is natuurlijk wel zo fijn tijdens het hockeyen! Lees meer...

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ondersteunende sportbeha

De spieren in ons lichaam zorgen ervoor dat de grootste klappen opgevangen kunnen worden, waardoor je soepel kunt bewegen. Echter bestaan borsten voor het grootste gedeelte uit vet, bindweefsel en klieren, in de borsten zitten dus geen spieren om bewegingen op te vangen. Het is dus belangrijk dat je tijdens het hockeyen een sportbeha draagt die voldoende ondersteuning biedt. Door het dragen van de juiste sportbeha worden de bewegingen van de borsten geminimaliseerd en is de kans dat ze blijvend beschadigen aanzienlijk kleiner.

Ademende sportbeha

Een groot verschil tussen een normale beha en een sportbeha is het materiaal waar deze van gemaakt wordt. Een sportbeha wordt vrijwel altijd gemaakt van een combinatie van polyester en elastaan, wat ervoor zorgt dat de sportbeha een nauwsluitende pasvorm heeft, veel bewegingsvrijheid biedt en natuurlijk dat de sportbeha transpiratievocht naar buiten afvoert. Door deze ademende functie blijft het lichaam droog en zal de lichaamstemperatuur ook constant blijven.

Tip

Tijdens het passen van de sportbeha is het belangrijk dat je een beetje beweegt, spring bijvoorbeeld eens een paar keer heen en weer. Blijft de sportbeha goed zitten? Bewegen je borsten niet of nauwelijks? En knelt de sportbeha niet? Dan heb je de juiste maat te pakken!