Keepersshirts voor dames

Ben jij keepster? Dan heb je de belangrijke taak ballen tegen te houden om tegendoelpunten te voorkomen. Om optimaal te kunnen presteren is de juiste outfit van belang. Daaronder valt ook een keepersshirt. Een keepersshirt biedt bescherming tegen schaafwonden en beurse plekken en houdt je lichaam op de juiste temperatuur.

Lees meer...

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Functie keepersshirt

Als keepster kan het weleens voorkomen dat je een schuiver over de grond maakt om de bal tegen te kunnen houden. Een keepersshirt is voorzien van beschermende padding bij de ellenbogen, zodat de kans op schaafwonden of beurse plekken kleiner wordt. Vooral op kunstgrasvelden kan je deze bescherming goed gebruiken. Kunstgras is scherper dan gewoon gras en daardoor is de kans op schaafwonden groter.

Naast bescherming tegen schaafwonden en beurse plekken, zorgt een keerpersshirt ook dat je lichaam op temperatuur blijft. Als keepster ben je het ene moment flink actief bezig en het andere moment sta je stil. In alle omstandigheden moet je lichaam op de juiste temperatuur blijven om blessures te voorkomen. Keepersshirts zijn daarom gemaakt van materiaal die wind gedeeltelijk tegen houden en die in staat zijn om transpiratievocht af te voeren. Je lichaam blijft zo droog en comfortabel aanvoelen.

Techniek en materiaal

Een aantal merken voegen de vochtafdrijvende eigenschap toe door middel van een speciale techniek. Het merk Adidas past bijvoorbeeld de ClimaLite technologie toe.

Keepersshirts worden vaak gemaakt van een synthetische stof, zoals polyester. Polyester is licht van gewicht, sterk, vormvast en kan vocht snel afvoeren.

Tip

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je keepersshirt, is het belangrijk deze te wassen volgens de wasvoorschriften. Probeer je shirt snel na het sporten te wassen, zodat transpiratie weinig kans krijgt om in te trekken.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.