Fitness sweaters heren

Op weg naar de sportschool toe is het belangrijk dat je spieren warm zijn. Een fitness sweater biedt jou deze warmte. Na jouw training zorgt een sweater dat de spieren warm blijven en vervolgens geleidelijk afkoelen. Je hebt daardoor een stuk minder spierpijn de volgende dag! Lees meer...

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een sweater?

Het dragen van een sweater zorgt ervoor dat je warm blijft. Houd de sweater tijdens je warming up aan, zodat je spieren rustig aan soepel en warm kunnen worden. Heb je het na de warming-up warm genoeg, dan kan je de sweater uittrekken. Trek de sweater na je workout wel meteen weer aan, zodat je spieren niet te snel afkoelen.

Een sweater zit erg comfortabel. Daarom dat de sweater ook erg populair is om aan te trekken in het dagelijks leven.

Tijdens je workout

Heb je het na je warming-up nog niet warm genoeg, dan kun je de sweater ook dragen tijdens het sporten. Belangrijk is dan wel dat de sweater gemaakt is van materiaal dat transpiratievocht snel kan afvoeren. Sweaters die van 100% Katoen zijn gemaakt zijn niet geschikt, omdat deze vocht vast houden en daardoor nat en zwaar worden. Een sweater gemaakt van een synthetische stof zoals bijvoorbeeld polyester is een betere keuze. Deze stof neemt de transpiratie op en voert dit af. Een combinatie van katoen en polyester is wel een optie.

Soorten sweaters

Sweaters zijn er in verschillende modellen. Bij een sweater kun je denken aan een trui met lage hals of een hoge kraag, met of zonder capuchon, en met of zonder ritssluiting. Een sweater met een capuchon wordt ook wel een hoodie genoemd. Een sweater met een volledige ritssluiting staat ook wel bekend als een vest. Vesten zijn er ook met of zonder capuchon.

Tips

Was je sweater volgens de wasvoorschriften, deze staan beschreven op het label aan de binnenkant van de sweater.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.