Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Regenbroeken heren

In Nederland ontkom je er niet aan dat je af en toe een regenbui op je dak krijgt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je jezelf moet laten nat regenen. Een regenbroek neem je makkelijk mee in je tas en met dit kledingstuk hou je je broek en benen droog! Lees meer...

11 Artikel(en)

11 Artikel(en)

Voordelen

Het grootste voordeel van de regenbroek is natuurlijk dat ‘ie je droog op je bestemming kan brengen. Doordat de regenbroek aan de bovenzijde voorzien is van een elastische tailleband trek je de broek gemakkelijk aan of uit. Regenbroeken zijn groter dan je normale kleding, waardoor je de broek over je kleding heen kan dragen. Breekt onverwachts toch nog het zonnetje door? Dan is de broek ook zo weer uit!

Waterdicht

De term ‘waterkolom’ geeft aan in welke mate een regenbroek waterdicht is. Een regenbroek met een waterkolom van 1.000mm is wel waterafstotend, maar deze broek is niet bestand tegen een langere regenbui. Met een waterkolom vanaf 2.000mm kun je ook langere regenbuien aan. Hoe hoger de waterkolom is, hoe meer de regenbroek kan hebben zonder dat deze water door gaat laten.

Materiaal

Regenbroeken worden veelal gemaakt van polyester, hierdoor zijn ze licht van gewicht, ademend en waterafstotend. De meeste regenbroeken hebben aan de onderzijde een klittenband- of ritssluiting, hiermee kan de broek passend gemaakt worden rondom de enkels. Om te voorkomen dat er water via de naden naar binnen loopt, zijn de meeste regenbroeken voorzien van getapete naden.

Tip

Berg je regenbroek nooit nat op! Dat zou namelijk het materiaal aan kunnen tasten, waardoor de waterdichte functie slechter wordt. Daarnaast kan dit schimmel veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet!