Regenbroeken heren

In Nederland ontkom je er niet aan dat je af en toe een regenbui op je dak krijgt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je jezelf moet laten nat regenen. Een regenbroek neem je makkelijk mee in je tas en met dit kledingstuk hou je je broek en benen droog! Lees meer...

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voordelen van een regenbroek

Het grootste voordeel van de regenbroek is natuurlijk dat ‘ie je droog op je bestemming kan brengen. Doordat de regenbroek aan de bovenzijde voorzien is van een elastische tailleband trek je de broek gemakkelijk aan of uit. Regenbroeken zijn groter dan je normale kleding, waardoor je de broek over je kleding heen kan dragen. Breekt onverwachts toch nog het zonnetje door? Dan is de broek ook zo weer uit!

Waterdicht en waterafstotend

De term ‘waterkolom’ geeft aan in welke mate een regenbroek waterdicht is. Wat deze verschillende waardes precies inhouden en met welke waardes je op safe gaat, kun je vinden in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Materiaal

Regenbroeken worden veelal gemaakt van polyester, hierdoor zijn ze licht van gewicht, ademend en waterafstotend. De meeste regenbroeken hebben aan de onderzijde een klittenband- of ritssluiting, hiermee kan de broek passend gemaakt worden rondom de enkels. Om te voorkomen dat er water via de naden naar binnen loopt, zijn de meeste regenbroeken voorzien van getapete naden.

Tip

Berg je regenbroek nooit nat op! Dat zou namelijk het materiaal aan kunnen tasten, waardoor de waterdichte functie slechter wordt. Daarnaast kan dit schimmel veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet!