Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Regenpakken heren

Je kunt naar buiten stappen met een helderblauwe lucht en een uur later loop je ineens in de regen, zeker in Nederland! Maar je hoeft jezelf natuurlijk niet nat te laten regenen. Neem een regenpak mee zodat je in kan grijpen en altijd droog op je bestemming aankomt. Lees meer...

14 Artikel(en)

14 Artikel(en)

Eigenschappen

Een regenpak bestaat uit een regenbroek en een regenjas, waardoor deze het hele lichaam droog kan houden tijdens een regenbui. De belangrijkste voorwaarde waar een regenpak aan moet voldoen is dus dat ‘ie waterdicht is.

Een regenpak valt ruim om het lichaam, juist daarom kun je ‘m zo makkelijk aan- en uittrekken en ook nog eens over je normale kleding dragen. Daarnaast kun je een regenpak zeer klein opvouwen en kun je ‘m gemakkelijk meenemen in je rugzak.

Waterdicht

Een regenpak met een waterkolom van 1.000mm is al waterafstotend, maar een dergelijk regenpak kan nog wel water doorlaten als het wat langer regent of als je ergens tegenaan leunt. Als je ook droog wilt blijven tijdens de heftigere regenbuien kun je kiezen voor een waterkolom vanaf 2.000mm. Met een waterkolom vanaf 5.000mm ga je helemaal op safe. Deze regenpakken beschermen je ten alle tijden tegen regen, ook als je op iets nats gaat zitten of ergens tegenaan leunt.

Materiaal

Regenpakken worden vrijwel altijd gemaakt van polyester. Dit materiaal is licht van gewicht, ademend en waterafstotend. De meeste regenpakken hebben getapete naden, waardoor er geen water naar binnen kan lekken. De bovenzijde van de regenbroek is voorzien van een elastische band en de onderzijde heeft vaak een rits- of klittenbandsluiting. De meeste regenjassen zijn voorzien van een extra overslag bij de ritssluiting zodat de jas ook daar niet kan lekken.

Tip

Zorg dat je je regenpak eerst op een natuurlijke manier laat drogen voordat je deze opbergt. Zo blijven de waterdichte eigenschappen behouden en voorkom je dat de jas gaat schimmelen als deze voor langere tijd niet wordt gebruikt.