Voetbalshorts voor heren

Een voetbalshort is een belangrijk onderdeel van je voetbaloutfit. De voetbalshort moet comfortabel zitten en je moet er in alle vrijheid in kunnen bewegen. Daarnaast speelt het materiaal een grote rol.

Lees meer...

Producten 1-24 van 96

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 96

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De juiste voetbalshort

Een voetbalshort moet sterk en duurzaam zijn. Tijdens het voetballen maak je nog wel eens een sliding of trekt een tegenstander aan jouw kleding. De broek krijgt dan ook behoorlijk wat te verduren tijdens een voetbaltraining- of wedstrijd en daarom is het belangrijk dat het materiaal stevig is en niet snel scheurt.

Verder moet je vrijuit kunnen bewegen. Het is handig om tijdens het passen te bewegen, een stukje te rennen en een been hoog in de lucht te gooien. Zo krijg je een goed beeld of de short lekker zit en je er vrij in kan bewegen. De meeste voetbalshorts beschikken over een elastische tailleband, al dan niet met een aantrekkoord. De short sluit hierdoor goed aan om je lichaam.

Een andere belangrijke eigenschap van de voetbalshort is dat deze van materiaal gemaakt moet zijn dat in staat is om transpiratievocht af te voeren. Polyester is een voorbeeld van een materiaal dat zeer geschikt is. Polyester heeft als voordelen dat het licht van gewicht is, snel droogt en vocht goed afvoert.

Wasvoorschriften

Na het maken van een sliding willen er nog wel eens flinke grasvlekken op je short ontstaan. Om te voorkomen dat deze vlekken in het materiaal trekken, raden wij je aan de short snel na een training of wedstrijd te wassen. Ook krijgt transpiratie dan weinig kans om in te trekken en belangrijke eigenschappen van de short aan te tasten.

De wasvoorschriften staan beschreven op het label aan de binnenkant van de voetbalshort. Het wordt afgeraden om wasverzachter te gebruiken, omdat deze de technische weefsels van de short kan beschadigen. Stop de short niet in de droger maar hang deze op.

Tip

Onderschat het belang van goede voetbalsokken niet. Deze bieden bescherming aan je voeten. Het dragen van de juiste maat is daarbij van essentieel belang, zodat de kans op blessures aan je voeten wordt verkleind.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.