Kinderen Hockey

Bij veel hockeyclubs kun je al lid worden als je pas vijf jaar bent, je komt dan vaak in een hockeyschooltje terecht waar je de belangrijkste dingen over hockey leert en waar je kennismaakt met je hockeystick en de bal. Daarna stroom je door naar de F, daarna naar de E, D, C, B en uiteindelijk naar de A. Dat is de laatste stap voor je de overstap maakt naar de senioren. Lees meer...

Producten 49-72 van 300

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 49-72 van 300

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hockeykleding voor kinderen

Tijdens een hockeywedstrijd wordt vaak het tenue van de hockeyclub gedragen, zo is het hele team goed herkenbaar en kun je gemakkelijk de bal naar een medespeler spelen! Tijdens een hockeytraining ligt dat iets anders, dan moet je namelijk zelf voor een trainingsoutfit zorgen. Als het buiten iets kouder is, is het vaak fijn om een trainingspak te dragen. Het trainingspak zorgt ervoor dat de spieren niet snel zullen afkoelen en daardoor kun je vervelende blessures voorkomen! Op warmere dagen kiezen veel jongens ervoor om een hockeyshort te dragen, maar bij meisjes zijn hockeyrokjes veelal populairder. Daarnaast dragen zowel jongens als meisjes een hockeyshirt of een hockeypolo en natuurlijk een paar hockeysokken!

Hockeybescherming voor kinderen

Bij hockey is het heel belangrijk dat je een comfortabele outfit draagt, maar het is ook heel belangrijk dat je jezelf voldoende beschermt! Een verplicht onderdeel van de hockeyoutfit is een bitje, het bitje zorgt ervoor dat je gebit goed beschermd is. Een ander verplicht onderdeel zijn de scheenbeschermers, hockey wordt immers gespeeld met een harde bal en je wilt natuurlijk voorkomen dat deze een blessure veroorzaakt. Bij strafcorners is het voor de verdedigers ook verstandig om een gezichtsmasker te dragen, zodat je zeker weet dat de hockeybal niet in je gezicht terecht kan komen!

Hockeystick voor kinderen

En -last but not least- heb je natuurlijk ook een hockeystick nodig! Een te kleine hockeystick zal ervoor zorgen dat het kind te krom gaat lopen en een te grote hockeystick dwingt het kind om te rechtop te lopen, het is dus belangrijk om de juiste maat hockeystick te kopen. Om de juiste maat hockeystick te vinden moet het kind rechtop gaan staan en dien je de lengte vanaf de grond naar de bovenkant van het heupbot te meten. In de maattabel bij de desbetreffende hockeystick kun je controleren welke maat er bij de gemeten lengte hoort. Met een goede hockeystick kan het kind optimaal presteren op het hockeyveld!