Skatehelmen voor kinderen

Een skatehelm is natuurlijk onmisbaar als je gaat skaten, een skatehelm beschermt namelijk het hoofd tijdens het skateboarden, skeeleren of steppen! De kinderhelmen hebben vrolijke kleuren, ze staan dus ook nog eens heel leuk!

Lees meer...

21 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

21 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kenmerken

Het allerbelangrijkst aan de skatehelm is dat de helm lekker zit, het is natuurlijk wel de bedoeling dat het kind de helm graag draagt! Ook is het essentieel dat de kinderhelm niet te zwaar is en dat de helm voldoende ventilatie biedt, met zo’n fijne helm kunnen kinderen lekker ongestoord skaten!

De juiste maat helm

Een helm moet goed blijven zitten en mag niet verschuiven! Maar hoe weet je nu of een helm goed zit? Simpel: maak het kinbandje goed vast en maak de helm eventueel passend met het verstelbare sluitingssysteem. Schud je hoofd een beetje heen en weer en voel of de helm goed op zijn plek blijft. Blijf de helm goed zitten? Dan heb je de juiste maat te pakken! Beweegt de helm? Dan kun je de helm misschien nog wat strakker zetten met het verstelbare sluitingssysteem of je hebt een maatje kleiner nodig!

Tip

Het is verstandig om je hoofdomvang (boven de wenkbrauwen) op te meten voordat je een helm gaat kopen! In de maattabel bij de desbetreffende helm kun je kijken bij welke maat jouw hoofdomvang past.