Veilig skeeleren!

Als het zonnetje schijnt, is het vaak heerlijk om lekker een stukje te gaan skeeleren! Hoewel skeeleren misschien niet de meest extreme sport is die je kunt bedenken, is het toch niet zonder gevaar... Om de kans op blessures te verkleinen, is het verstandig om bescherming te dragen! Maar welke soorten beschermingsmiddelen zijn er precies om veilig te skeeleren?

skatehelmskatehelm

Skatehelm

Een helm dragen is altijd een goed idee! Of je nu een klein rondje door de wijk gaat skeeleren of ook de openbare weg op gaat, de kans op een ongeluk is altijd aanwezig. Tijdens het skeeleren ben je heel afhankelijk van je medeweggebruikers, als die een foute inschatting maken of een verkeerde beslissing nemen, ben je ineens heel kwetsbaar als skater! Dus ook als je zelf nog zo’n gevorderde skater bent, mag de helm níet ontbreken in jouw skate-uitrusting! De helm moet een juiste pasvorm en een goede maat hebben voor jouw hoofd en moet dus niet te los, maar ook niet te strak zitten. Wil je weten of je de juiste maat helm op hebt? Ga eens ondersteboven hangen! Blijft de helm goed zitten? Dan is dit een goede maat voor jou!

skatebeschermingskatebescherming

Skatebescherming

Voorkomen is beter dan genezen. Een beschermset bestaat uit een paar polsbeschermers, een paar kniebeschermers en natuurlijk ook een paar elleboogbeschermers, zo ben je van top tot teen beschermd! Het zal je misschien niet verbazen dat een polsblessure de meest voorkomende blessure is onder skaters. En dat is natuurlijk niet zo gek, want als je valt zul je uit reflex je armen naar voren steken om jezelf op te vangen. Polsbeschermers kunnen op zo’n moment voorkomen dat je een breuk, kneuzing of ook maar een schrammetje oploopt! Dus of je ze nu wel of niet lekker vindt zitten, als je verstandig bent draag je een paar polsbeschermers.

De kniebeschermers en elleboogbeschermers zijn wellicht iets minder belangrijk dan de helm en de polsbeschermers, maar toch is het verstandig om ook deze beschermers te dragen! De knie- en elleboogbeschermers zijn voorzien van een harde kap met daaronder dempend materiaal. De kap zorgt ervoor dat je een klein stukje doorglijdt na een val en niet gelijk tot stilstand komt, hierdoor wordt de impact van de val verkleind. Het dempende materiaal in de beschermer zorgt er natuurlijk voor dat de klap opgevangen wordt en hierdoor minder hard aankomt in de knieën of de ellebogen.

skatebeschermingskatebescherming

Skeeleren in het donker

Als skater ben je slechts een klein (en onopvallend) onderdeel in het verkeer, als je in het donker of op bewolkte dagen gaat skeeleren is het dan ook heel verstandig om jezelf extra opvallend aan te kleden! Dit kun je bijvoorbeeld doen door reflecterende en lichtgevende accessoires te dragen, zéker tijdens het skeeleren in de avonduren zijn deze items onmisbaar!

Lees meer skate tips, trends & adviezen

Bekijk de skatecollectie
Leer skaten met de Nijdam skates
Skaten

Leer skaten met de Nijdam skates

Life is better on wheels! Maar hoe ging het ook alweer? Hoe krijg je het skeeleren weer onder de knie, hoe moet je remmen en hoe lang kun je eigenlijk skaten?

arrow-right Lees meer
Rolschaatsen voor beginners
Skaten

Rolschaatsen voor beginners

Rolschaatsen, je kent ze vast wel als is het maar vanuit de films van vroeger! Maar zo gemakkelijk erop wegrijden is nog een uitdaging. Wij geven je graag wat tips waar je op moet letten als je begint met rolschaatsen.

arrow-right Lees meer
Skates met drie of vier wielen?
Skaten

Skates met drie of vier wielen?

Om optimaal te kunnen genieten van een rondje skaten, is het wel belangrijk om skates te hebben die goed bij jou passen! Ben je toe aan nieuwe inline-skates, maar zie je door de bomen het bos niet meer?

arrow-right Lees meer
Het verschil tussen skeelers en skates!
Skaten

Het verschil tussen skeelers en skates!

De woorden skeelers en skates worden nogal eens door elkaar gebruikt, maar wat is nou eigenlijk het grote verschil tussen deze twee? En waarom is er zoveel verwarring ontstaan rondom het gebruik van deze woorden?

arrow-right Lees meer
Waarom skaten?
Skaten
Fitness

Waarom skaten?

Ben jij 's winters dol op schaatsen? Dan is fitness skaten echt iets voor jou! Fitness skaten is namelijk de ideale manier om je spieren fit en je conditie op peil te houden.

arrow-right Lees meer
Is skaten een sport?
Skaten

Is skaten een sport?

Zijn sporten als hardlopen, zwemmen en fitness niets voor jou en ben je toch op zoek naar een leuke manier om in shape te komen? Dan kan skaten het wél zijn voor jou! Lekker buiten bezig zijn en terwijl je een beetje aan je kleurtje werkt, werk je ook nog eens aan je lichaam. Ideaal toch!?

arrow-right Lees meer
Hoe onderhoud ik mijn skates?
Skaten

Hoe onderhoud ik mijn skates?

Door je skates regelmatig goed schoon te maken, kun je er langer plezier van hebben en kun je natuurlijk meer kilometers maken! Maar hoe kun je je skates goed onderhouden? En hoe vaak hebben je skates een grote onderhoudsbeurt nodig?

arrow-right Lees meer
Zo vervang je de wielen van jouw skates of skateboard!
Skaten

Zo vervang je de wielen van jouw skates of skateboard!

Ben jij een échte skate of skateboard fanaat? Dan is de kans groot dat door het vele gebruik jouw wielen aan vervanging toe zijn. Maar hoe vervang je de wielen? Wij leggen het voor je uit!

arrow-right Lees meer