Keepersbroeken voor kinderen

Ben jij die jonge, talentvolle keeper die er alles voor over heeft om de bal uit het doel te houden? Dan moet je om de bal te kunnen waarschijnlijk regelmatig gestrekt of door middel van een sliding naar de grond. Dit kan vervelende gevolgen voor je lichaam hebben, tenzij je een keepersbroek draagt.

Lees meer...

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Functie keepersbroek

Als keeper maak je allerlei bewegingen om de bal uit het doel te houden. Een duik of een sliding kan nare schaafwonden of beurse plekken veroorzaken. Een keepersbroek heeft als belangrijkste functie het beschermen van je lichaam. Keepersbroeken zijn er in verschillende lengtes. Een lange keepersbroek heeft heup- en kniepolstering en beschermt je op die plekken tegen blessures. De korte keepersbroeken bieden ook bescherming, maar dan alleen bij de heupen.

Droog en op temperatuur

Als keeper sta je het ene moment stil, terwijl je het andere moment flink in beweging bent. In beide situaties moet je lichaam op temperatuur blijven. Keepersbroeken worden gemaakt van materiaal dat in staat is vocht af te voeren. Je lichaam blijft daardoor droog aanvoelen, ook als je stilstaat. Ook je lichaamstemperatuur blijft dan op de juiste temperatuur. Koude spieren zijn gevoeliger voor blessures dan warme spieren. Daarom mag je niet afkoelen tijdens de voetbaltraining of wedstrijd. De juiste lichaamstemperatuur zorgt voor een lagere kans op blessures.

De meeste broeken worden gemaakt van polyester. Polyester is licht, sterk en behoudt zijn vorm goed. Daarnaast is polyester goed in staat om vocht af te voeren.

Tip

Wil je zo lang mogelijk plezier hebben van je keepersbroek, dan is het belangrijk deze volgens de wasvoorschriften te wassen. De instructies staan beschreven op het label aan de binnenkant van de keepersbroek. Wordt dit niet gedaan, dan kunnen functionele eigenschappen van de broek verloren gaan.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.