Keepershandschoenen kind

Sta jij regelmatig op het doel? Help jij jouw team naar de overwinning door het doel schoon te houden? Voor jonge kinderen is het goed om te rouleren in het veld, zodat ze alle vaardigheden onder de knie krijgen. Sta je op doel, dan is het belangrijk dat je handen beschermd worden. Er zijn verschillende soorten keepershandschoenen. Lees meer...

Producten 1-24 van 42

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 42

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De juiste keepershandschoenen

Je handen krijgen flink wat te verduren tijdens het keepen. Daarom is het belangrijk dat je je handen goed beschermt door keepershandschoenen te dragen. Er zijn verschillende soorten. Wij leggen graag uit welke soorten er zijn en hoe je het beste de handschoenen kan onderhouden, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt.

Het veld

Speel je veel op grasvelden of juist vaker op kunstgras? Het type veld waarop je speelt heeft invloed op het type keepershandschoenen dat jij nodig hebt. Op kunstgras slijten de handschoenen sneller dan op gewoon gras. Je hebt dan keepershandschoenen nodig die een slijtvaster foam hebben. Ook als je vaak tegen de doelpalen aankomt of als je nog weleens in het doelnet te vinden bent, heb je slijtvaste keepershandschoenen nodig. In de productomschrijvingen worden deze keepershandschoenen aangeduid met slijtvast.

Met of zonder fingersave

Keepershandschoenen met fingersave hebben een soort van plankje achter de vingers, zodat je vingers niet naar achteren kunnen klappen. Door dit plankje heb je minder bewegingsvrijheid en minder grip op de bal. Jonge keepertjes wordt aangeraden te beginnen met keepershandschoenen zonder fingersave. Je handen en vingers worden dan beter getraind en sterker gemaakt. Later kan je dan eventueel kiezen voor keepershandschoenen met fingersave. Deze handschoenen bieden meer bescherming dan de handschoenen zonder fingersave.

Verschil in prijs

De prijs van keepershandschoenen varieert. De dikte van het foam en het wel of niet hebben van fingersave bepalen in grote mate de prijs. Hoe dikker het foam, hoe meer grip je hebt. De grip van de handschoenen wordt pas minder als het canvas van de handschoenen door het foam komt.

Onderhoud

Om zo lang mogelijk plezier te houden van je keepershandschoenen, is het belangrijk de handschoenen goed te onderhouden. Je kan de handschoenen na afloop van de training of wedstrijd schoonmaken met lauw stromend water uit de kraan. Doe dit niet met een harde borstel. Knijp de handschoenen rustig uit, niet uitwringen. Hou de handschoenen altijd vochtig, de grip verbetert daardoor en de levensduur wordt verlengd. Liggen de handschoenen een tijdje in de kast, maak ze dan toch af en toe nat om uitdroging en scheuren te voorkomen.

Tip

De maat verschilt per merk. Kijk daarom in de bijbehorende maattabel welke maat je nodig hebt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.