Hockeyhandschoenen

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom hockeyhandschoenen dragen?

Tijdens een hockeytraining of een hockeywedstrijd is het belangrijk om jezelf goed te beschermen, dit kun je onder andere doen door hockeyhandschoenen te dragen. De hockeyhandschoenen bedekken de hele handen, waardoor je voorkomt dat je handen over het (kunst)gras of de zaalvloer schuren en er schaafwonden ontstaan. Met het dragen van hockeyhandschoenen heb je ook meer grip bij het vasthouden van de hockeystick. In de zaal is het verplicht om dichte hockeyhandschoenen te dragen, omdat je lager aan de grond speelt is de kans groter is dat je een bal tegen je hand gespeeld krijgt. De hockeyhandschoen ben je verplicht te dragen aan je linkerhand, maar mag uiteraard ook aan beide handen voor optimale bescherming!

Waar moeten goede hockeyhandschoenen aan voldoen?

Een goede hockeyhandschoen zorgt voor bescherming tijdens het hockeyen en heeft niet als functie om jouw handen warm te houden. Let hier goed op als je hockeyhandschoenen gaat kopen! Ook zit er verschil in hockeyhandschoenen voor in de zaal en op het veld. Hockeyhandschoenen voor op het veld zijn vaak niet helemaal dicht en wat minder dik, voor in de zaal zijn de hockeyhandschoenen vaak wat dikker.

Welke maat hockeyhandschoenen heb ik nodig?

De meeste hockeyhandschoenen hebben een maatboog die loopt van XXS t/m L, hier kunnen zowel de junioren als de senioren een geschikt paar handschoenen vinden. Om te weten welke maat hockeyhandschoenen je nodig hebt, leg je een meetlint over je knokkels en weet je de omtrek van je hand. Vervolgens check je bij de hockeyhandschoenen van Osaka, Reece en Brabo de maattabel en weet je welke maat je nodig hebt!