Hockeybitjes

Producten 1-24 van 43

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 43

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Is het dragen van een hockeybitje verplicht?

Op het hockeyveld gebeuren helaas nog wel eens ongelukjes met een hockeybal of een hockeystick, het is dus heel belangrijk om je gebit goed te beschermen! Een bitje zorgt ervoor dat de tanden goed afgeschermd zijn, waardoor de kans op (onherstelbare) schade geminimaliseerd wordt. Het dragen van een hockeybitje in de zaal en op het veld is sinds seizoen 2015/2016 verplicht.

Wat is een goed hockeybitje?

Het allerbelangrijkst is dat het hockeybitje goed aansluit op jouw gebit en goed blijft zitten tijdens het sporten. De hockeybitjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten: de standaard bitjes, de Boil & Bite bitjes en op maat gemaakte bitjes. Het standaard bitje is de meest voordelige optie, je hoeft hem alleen maar in te doen en schoon te maken na gebruik. De Boil & Bite bitjes zijn net iets duurder en kook je voor gebruik, na 10 seconden doe je het bitje in en je zult merken dat het bitje zich vormt naar jouw gebit en mond. Een op maat gemaakt bitje is het meest comfortabel maar betaal je ook het meest voor. Daarnaast zijn hockeybitjes verkrijgbaar in junior en senior maten. Over het algemeen dragen kinderen tot 12 jaar een junior bitje en gaan ze daarna over op een senior bitje.

Mocht je als jongere een beugel dragen, ook daar is over nagedacht! Enkele hockeybitjes zijn namelijk zo gemaakt dat ze ook met beugel kunnen worden gedragen zonder dat je daar last van hebt.

Hoe maak ik mijn hockeybitje schoon?

Er zitten veel bacteriën in je mond en met het dragen van het hockeybitje gaan die bacteriën mogelijk ook in je bitje zitten. Maak daarom altijd je hockeybitje goed schoon na gebruik! Zo blijft het hockeybitje langer hygiënisch en hoef je minder snel een nieuwe te kopen. Maak je hockeybitje voor en na gebruik schoon met koud water, een klein beetje zeep en een tandenborstel. Spoel je bitje daarna goed schoon en berg hem op in het opbergdoosje.