Hockey trainingsbroeken

Wil je ook op de koudere dagen genieten van een spelletje hockey? Zorg er dan voor dat je warm blijft, draag een lange broek. Zo voorkom je onnodige blessures en het zal een stuk comfortabeler aanvoelen dan wanneer je sport met ijskoude benen. Lees meer...

Producten 1-24 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een lange broek?

Als je gaat sporten is het belangrijk dat je zorgt dat het lichaam goed warm is. Koude spieren zijn minder soepel en als je koud bent is de kans op blessures daardoor groter. Na het sporten is het belangrijk dat de spieren niet te snel afkoelen. Als spieren te snel afkoelen zul je meer last hebben van spierpijn. Als je spieren snel afkoelen en je maakt een plotselinge beweging, kan dit voor spierscheuringen zorgen. Draag daarom, zeker in de herfst en winter, voor en na het sporten een lange broek.

Sporten met lange broek

Wanneer de broek gebruikt wordt om in te hockeyen, zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Zo raden wij je aan te kiezen voor een hockeybroek gemaakt van een synthetische stof zoals bijvoorbeeld polyester. Deze stof voert transpiratievocht af waardoor de broek licht, droog en comfortabel aan blijft voelen. Let daarnaast op de sluiting van de broek. De broek moet goed aansluiten op het lichaam en goed blijven zitten. Wij raden aan een broek te kiezen met een elastische tailleband, gecombineerd met een aantrekkoord.

Alleen om warm te blijven

Wanneer de broek alleen gebruikt wordt om voor en na de training of wedstrijd warm te blijven kan deze wel van katoen gemaakt zijn. Katoen is een stof die door veel mensen als comfortabel wordt ervaren. Ook is een katoenen broek gemakkelijk aan te trekken.

Tips

Kijk in de maattabel om te voorkomen dat jij een broek besteld in de verkeerde maat. Let op, deze tabel verschilt per merk.

Toch nog vragen over de lange hockeybroek? Stel ze gerust aan onze klantenservice.