Zaalhockeysticks
Een hockeystick is natuurlijk een onmisbaar onderdeel van jouw hockey-uitrusting, maar wist je al dat je voor zaalhockey het beste een speciale zaalhockeystick aan kunt schaffen? Bij zaalhockey mag je namelijk alleen maar slepen en juist niet slaan, zaalhockeysticks zijn dan ook vaak een stuk lichter dan veldhockeysticks. Daarnaast kun je met een lichte zaalhockeystick gemakkelijk korte en snelle acties maken.
Lees meer...
Composite zaalhockeystick
Veel zaalhockeysticks worden voor een groot gedeelte gemaakt van composite, maar bestaan daarnaast ook nog uit andere kunststoffen, zoals bijvoorbeeld carbon, kevlar en glasvezel. Ben jij op zoek naar een zaalhockeystick met veel slagkracht? Kies dan voor een zaalhockeystick met een hoog carbonpercentage! Is trillingsdemping voor jou belangrijker? Dan past een zaalhockeystick met veel kevlar erin beter bij jou. Is balgevoel voor jou het belangrijkst? Dan kun je het beste kiezen voor een duurzame zaalhockeystick met glasvezel. Van welk materiaal jouw nieuwe zaalhockeystick gemaakt is, is dus helemaal afhankelijk van jouw eigen wensen!
Eigenschappen zaalhockeystick
Dat zaalhockey een ander spelletje is dan veldhockey weten we wel, maar waar moet zo’n speciale zaalhockeystick aan voldoen en welke eigenschappen zijn onmisbaar? Allereerst is het natuurlijk heel belangrijk dat je de zaalhockeystick comfortabel vast kunt houden, daar valt of staat jouw hele spel en techniek mee! Daarnaast heeft een zaalhockeystick, net als een veldhockeystick, een platte en een bolle kant. Het spreekt voor zich dat je ook bij het zaalhockey alleen de platte kant mag gebruiken om de bal te spelen. Bij zaalhockey is het verboden om de hockeybal te slaan, maar mag je alleen maar pushen. Om beter te kunnen pushen, is een zaalhockeystick met een grote kromming aan te raden! Hier is natuurlijk wel een maximum aan verbonden, een zaalhockeystick mag een maximale kromming van 25mm hebben.
Tip
Hoe lang jouw zaalhockeystick moet zijn, is afhankelijk van de lichaamslengte. Als je de hockeystick naast je op de grond zet, moet de bovenkant van de stick ongeveer tot de bovenkant van de heupen komen.