Schoenen

Kies jij schoenen die lekker lopen of die bij je outfit passen? Dat laatste lijkt steeds belangrijker te worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer schoenen die beide eigenschappen hebben. Lees hier meer over de verschillende soorten schoenen en neem een kijkje in ons assortiment.

Producten 1-24 van 3131

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 3131

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Schoenen voor elke gelegenheid

Schoenen zijn er om onze voeten te beschermen, maar wat tegenwoordig veel belangrijk is, is dat onze schoenen er goed uitzien. Sneakers zijn sportieve schoenen die onder veel outfits gedragen kunnen worden. Deze schoenen hebben veelal goede zolen waardoor ze, naast dat ze de finishing touch van onze outfit zijn, ook nog ondersteuning bieden. Sneakers worden ook veel gebruikt om op te sporten. Voor de iets chiquere uitstraling zijn er de casual schoenen, deze schoenen kunnen gedragen worden onder een zomers outfit maar ook onder een pak.

De zomerse look

Om een zomerse outfit af te maken wordt vaak gekozen voor slippers. Deze luchtige schoenen aan de voeten blijven hangen door middel van een of meerdere bandjes, zijn er in veel verschillende modellen. Natuurlijk zijn sneakers en casual schoenen geschikt om te dragen onder je zomerse outfit.

Schoenen in de winter

In de winter raden wij je aan warme schoenen te dragen. Zolang de voeten warm blijven, blijft ook meestal de rest van het lichaam op temperatuur. Zodra de tenen koud zijn duurt het lang voordat deze weer zijn opgewarmd. Snowboots en winterlaarzen zijn geschikt jouw voeten te beschermen in koude omstandigheden. De schoenen zijn veelal water- en winddicht. De zolen zijn voorzien van veel profiel, waardoor je ook grip houdt op gladde ondergronden. De winterlaarzen voor mannen zijn voorzien van een vetersluiting. Voor dames zijn er snowboots met en zonder vetersluiting. Veel van de snowboots zijn afgewerkt met een laag nep bont.

Bescherming van de voeten

Schoenen dienen in de eerste plaats om de voeten te beschermen tegen kou en scherpe voorwerpen. Ook bieden schoenen ondersteuning. De zool biedt demping, waardoor de gewrichten worden ontlast en de kans op blessures kleiner is dan wanneer je geen schoenen draagt.

Voetklachten

Er zijn veel mensen die met voetklachten rondlopen. Veelal wordt dit veroorzaakt door het dragen van verkeerde schoenen. Wanneer de schoen te groot of te klein is kan dit vervelende gevolgen hebben voor de voeten. Zo kun je hier bijvoorbeeld blaren, knobbels, eelt of likdoorns door oplopen.

Duurzame schoenen

Een populaire trend bij duurzame schoenen is om deze te maken van gerecycled materiaal. Gerecyclede PET-flessen en gerecycled rubber zijn bijvoorbeeld twee veelgebruikte materialen in milieuvriendelijke schoenen. Maar ook in het productieproces van de schoenen wordt vaak extra aandacht besteed aan duurzaamheid, dit gebeurt bijvoorbeeld door het watergebruik tot een minimum te reduceren en zo min mogelijk afval te produceren. Ook vegan schoenen worden steeds populairder, deze worden gemaakt zonder gebruik van dierlijke producten. Als alternatief voor bijvoorbeeld dierenleer wordt dan veganleer gebruikt, zo heb je wel de voordelen van het leer, maar komt er geen enkel dier aan te pas!

Tip

Voor mensen met zwakke voeten is het niet verstandig om schoenen te dragen zonder deze te strikken. Omdat je geen goede grip hebt in de schoen zelf gaat je lichaam onbewust corrigeren. Hierdoor kunnen vervelende blessures opgelopen worden.

Toch nog vragen over de schoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.