Fleece

Ben jij op zoek naar een lekker warm fleecevest of fleecetrui? Deze houden je warm, zitten lekker en zien er ook nog eens voor dat je er modieus uitziet. Het is dé oplossing voor iedereen die geen wol wil of kan dragen aangezien het product alleen maar bestaat uit kunstvezels. Lees hier...

Producten 1-24 van 139

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 139

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het warme vachtje

Fleece, wat Engels is voor vacht, is een warme, goed isolerende stof die op een dierenvacht lijkt. Het heeft de goede eigenschappen van wol, al is dat het niet. Fleece is een kunststof die veel lichter is dan wol. Voor iedereen die allergisch is voor wol of principieel geen dierenvacht draagt is dit de ideale vervanger.

Hydrofoob

Fleece is hydrofoob, wat betekent dat het geen water opneemt. Wanneer een fleecetrui of fleecevest in een bad wordt gedompeld neemt deze maar 1% van zijn eigen gewicht aan water op. Fleece wordt dus nooit zwaar en koud door een regenbui. Daarnaast is fleece een goed ademende stof en daardoor zeer geschikt om te dragen tijdens een wandeling in koudere omstandigheden. Bijna alle fleecetruien en fleecevesten zijn voorzien van een rits welke open kan worden gedaan voor wat extra ventilatie tijdens het lopen.

Voor in de pauze

Tijdens een pauze is het van belang dat het lichaam warm gehouden wordt. Snelle afkoeling tijdens een pauze vergroot de kans op blessures en zorgt voor extra spierpijn. Fleece is gemakkelijk aan en uit te trekken en houdt het lichaam goed warm, waardoor je na de pauze meteen weer stevig verder kunt wandelen zonder dat de spieren opnieuw op moeten warmen.

Duurzaam fleece

Natuurlijk zijn ook fleecevesten in een milieuvriendelijke variant verkrijgbaar! Deze duurzame fleecevesten worden vaak gemaakt van gerecyclede PET-flessen, gerecycled polyester of gerecyclede visnetten. Deze visnetten worden van de zeebodem gehaald om te voorkomen dat er dieren in stikken, vervolgens worden ze helemaal uit elkaar gehaald en het enkele draad dat overblijft wordt vervolgens weer gebruikt voor het maken van een nieuw stuk stof.

Voor het recyclen van polyester is natuurlijk oud textiel nodig… Heb je een shirt of trui die kapot is en die je niet meer kunt maken? Deponeer deze dan in een speciale textielcontainer, zo kan jouw oude kleding weer een nieuw leven krijgen! Daarnaast kun je ook je steentje bijdragen door jouw plastic afval op de juiste manier te scheiden. Wie weet loop jij volgend jaar wel in een fleecevest dat gemaakt is van jouw eigen afval!

Tip

Kijk voor het wassen goed naar de wasvoorschriften. Door deze te volgen behoud je de kwaliteit en functies van de fleece.
Doe de fleece niet in de wasdroger. De fleece is snel weer droog wanneer je deze uithangt.

Toch nog vragen over de fleece? Stel ze gerust aan onze klantenservice.