Fleece

Producten 1-24 van 168

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 168

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is fleece?

Fleece, wat Engels is voor vacht, is een warme, goed isolerende stof die op een dierenvacht lijkt. Het heeft de goede eigenschappen van wol, al is dat het niet. Fleece is een kunststof die veel lichter is dan wol. Voor iedereen die allergisch is voor wol of principieel geen dierenvacht draagt is dit de ideale vervanger.

Is fleece waterproof?

Fleece is hydrofoob, wat betekent dat het geen water opneemt. Wanneer een fleecetrui of fleecevest in een bad wordt gedompeld neemt deze maar 1% van zijn eigen gewicht aan water op. Fleece wordt dus nooit zwaar en koud door een regenbui. Daarnaast is fleece een goed ademende stof en daardoor zeer geschikt om te dragen tijdens een wandeling in koudere weersomstandigheden. Bijna alle fleecetruien en fleecevesten zijn voorzien van een rits welke open kan worden gedaan voor wat extra ventilatie tijdens het wandelen. Op Plutosport.nl vind je zowel voor dames als voor heren een ruim assortiment!

Is een fleecevest warm?

Tijdens het wandelen neemt je vast zo nu en dan een pauze, het is dan van belang dat het lichaam warm gehouden wordt. Snelle afkoeling tijdens een pauze vergroot de kans op blessures en zorgt voor extra spierpijn. Een fleecevest is gemaakt van synthetisch gebreide vezels, vaak in de vorm van polyester, waardoor het geen vocht kan opnemen. Je kunt het vergelijken met wol maar dan vele malen lichter. De fleece houdt hierdoor de luchtlaag rond jouw lichaam goed vast, waardoor je lekker warm blijft! Fleece is gemakkelijk aan en uit te trekken en houdt het lichaam goed warm, waardoor je na de pauze meteen weer stevig verder kunt wandelen zonder dat de spieren opnieuw op moeten warmen.

Tip

Kijk voor het wassen goed naar de wasvoorschriften. Door deze te volgen behoud je de kwaliteit en functies van de fleece. Doe de fleece niet in de wasdroger. De fleece is snel weer droog wanneer je deze uithangt.

Toch nog vragen over de fleece? Stel ze gerust aan onze klantenservice.