Regenjassen

In ons koude kikkerlandje is er niets zo veranderlijk als het weer. Zelfs op dagen dat er geen wolkje aan de lucht lijkt, valt er vaak toch een bui. Een regenjas komt dan ook vaak genoeg van pas. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste regenjas. Lees meer...

Producten 1-24 van 91

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 91

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Droog en comfortabel

Uiteraard is het doel van een regenjas dat je droog blijft. Maar hou je er ook rekening mee dat de jas ventilerende eigenschappen moet bezitten? Dit voorkomt zweten waardoor de jas alsnog nat kan worden. Daarnaast zorgt dit dat de regenjas ook gedragen kan worden als je actief bezig bent, zonder dat je het extreem warm krijgt. Waar moet je verder nog op letten bij de aanschaf van een regenjas? Wij leggen het uit.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Eigenschappen regenjas

Een regenjas mag geen regen en wind doorlaten, maar moet toch van ademend materiaal gemaakt zijn. Dit zorgt dat je niet overmatig gaat zweten en dat het lichaam op temperatuur blijft. Let er bij je keuze ook op of de regenjas een capuchon heeft, de mouwen goed afgesloten kunnen worden en of de naden en ritsen goed bewerkt zijn, waardoor deze geen water doorlaten. De meeste regenjassen zijn voorzien van reflecterende onderdelen, zodat je goed zichtbaar bent tijdens grauw en donker weer. Wil je geen regenjas, maar wil je wel beschermd worden tegen de regen? Dan kan je ook nog kiezen voor een poncho.

Wasvoorschriften

Was de buitenzijde van een regenjas met een spons en warm water. Doe de regenjas bij voorkeur niet in de wasmachine. De waterbestendige eigenschappen van de jas kunnen daardoor sterk afnemen. Lees eerst het waslabel in de regenjas. Mag de jas wel gewassen worden in de wasmachine, gebruik dan geen wasverzachter. Hang de regenjas op om te drogen, maar vermijd daarbij de zon en de verwarming.

Tip

De meeste regenjassen zijn klein op te bergen in een bijgeleverd zakje. Ga dus altijd voorbereid op pad en neem je regenjas mee!

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice!