Regenpakken

Heb jij wel eens een nat pak gehaald door een plensbui? Het weer is onvoorspelbaar, maar dat hoeft niet te betekenen dat je niet naar buiten kan gaan als er regen is voorspeld. Ga goed voorbereid op pad en neem een regenpak mee! Lees meer...

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kies het juiste regenpak

Bekende merken als Tenson en Ralka bieden regenpakken aan voor zowel heren, dames en kinderen. De belangrijkste eigenschap van een regenpak is de waterdichtheid, deze wordt aangeduid in aantal mm. Waar deze verschillende waardes voor staan, kun je aflezen in onderstaand overzicht.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.
Ook is het belangrijk dat het regenpak beschikt over ventilerend vermogen, dit voorkomt dat de overtollige lichaamswarmte niet afgevoerd kan worden en je dus alsnog nat wordt. Wij leggen je graag uit waar je verder op moet letten bij de aanschaf van een regenpak!

Eigenschappen regenpak

Belangrijk is dus dat het regenpak van waterdicht materiaal is gemaakt, dat ook ventilerende eigenschappen heeft. Een aantal regenpakken zijn voorzien van een schoenkap, zodat ook de voeten droog blijven. Daarnaast is het fijn als het pak voorzien is van een capuchon. Let er in dit geval op of deze opvouwbaar is, zodat deze het zicht niet belemmert wanneer het bijvoorbeeld hard waait. Kijk of mouwen, broekspijpen en jaszakken afgesloten kunnen worden door middel van bijvoorbeeld klittenband, een trekkoord of rits. Controleer ten slotte of de regenbroek voorzien is van ritsen of klittenband aan de onderkant, zodat deze gemakkelijk aan te trekken is.

Wasvoorschriften

Door slijtage kan de waterbestendigheid van een regenpak afnemen. Al na één wasbeurt kunnen de waterbestendige kwaliteiten sterk verminderen. Kies er daarom voor om het pak niet in de wasmachine te gooien, maar af te nemen met een spons en warm water. Lees voor de zekerheid het waslabel aan de binnenkant van het regenpak. Mag het pak wel gewassen worden, gebruik dan geen wasverzachter. Droog het pak op een droogrek en vermijd de zon en de verwarming.

Tip

Een regenpak draag je over het algemeen als het grauw weer is of in de donkere maanden. De meeste regenpakken zijn voorzien van reflecterende elementen. Je kunt je outfit eventueel aanvullen met andere reflecterende artikelen.

Heb je toch nog vragen? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice!