Trailrunning schoenen

Producten 1-24 van 84

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 84

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn trailschoenen?

De bijzondere sport trailrunnen vraagt natuurlijk om bijzondere schoenen: trailschoenen! Tijdens het trailrunnen begeef je je op verschillende soorten terreinen en soms gaan de trailroutes zelfs door water. Het is dan ook niet zo gek dat trailschoenen over veel verschillende eigenschappen beschikken, zo zijn veel trailschoenen bijvoorbeeld waterproof, zijn ze voorzien van stevige tussenzolen en hebben ze een buitenzool die veel grip biedt. Wist je trouwens dat je vaak aan de zool kunt zien voor welke ondergrond de trailschoen geschikt is? Een zool met grote noppen die ver uit elkaar staan is bijvoorbeeld heel geschikt voor zachte en/of natte ondergronden. Ben jij juist van plan om in de bergen te gaan trailrunnen? Dan kun je beter kiezen voor een trailschoen met veel kleine noppen, die dicht bij elkaar staan.

Verschil trailschoenen en wandelschoenen

Gewone wandelschoenen zijn natuurlijk vooral ontworpen voor het lopen op verschillende ondergronden, waarbij er veel aandacht is voor de juiste demping en voldoende grip. Bij trailschoenen is goede grip ook belangrijk, je rent immers over grond, zand, klei, steentjes en andere onverharde terreinen. Draag bij trailrunnen altijd de trailschoenen in plaats van gewone wandelschoenen, trailschoenen zijn hier namelijk voor gemaakt en als je kiest voor wandelschoenen kun je vervelende blessures krijgen.

Waarom trailschoenen dragen?

In tegenstelling tot wandelschoenen hoeven trailschoenen niet zoveel demping te bieden. Tijdens het trailrunnen loop je natuurlijk vooral over onverharde paden, waardoor de klappen die je spieren en gewrichten te verduren krijgen een stuk minder impact hebben. Echter is je route soms zeer onvoorspelbaar, je tocht kan gaan over gladde ondergronden en dan is het natuurlijk heel belangrijk om veel grip te hebben. Trailschoenen hebben vaak een zeer grof profiel in de zool, waardoor je niet snel uit zult glijden! Op Plutosport.nl vind je zowel voor dames als voor heren voldoende trailschoenen.

Andersom is het overigens ook niet aan te raden om je trailschoenen te dragen tijdens het wandelen. Zoals je inmiddels weet beschikken de trailschoenen over hele andere eigenschappen dan wandelschoenen, waardoor je essentiële ondersteuning mist. Daarnaast is de kans groot dat het profiel van je trailschoenen kapotgaat tijdens het lopen op geasfalteerde wegen.

Welke maat trailschoenen heb ik nodig?

Voordat je je nieuwe trailschoenen gaat bestellen is het natuurlijk verstandig om te bepalen welke maat je nodig hebt. Bij alle trailschoenen kun je een maattabel vinden waarin je aan de hand van de lengte van jouw voeten een passende maat kunt vinden. Ieder merk heeft een andere maatvoering, neem dus echt even de tijd om jouw voeten op te meten om de juiste maat te bepalen!