Skatehelmen

Een skatehelm beschermt je hoofd en is daardoor ook het belangrijkste onderdeel van de skatebescherming! Een skatehelm is net even anders dan een fietshelm, de skatehelm beschermt de nek namelijk ook voor een gedeelte!

Lees meer...

Producten 25-35 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 25-35 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke maat skatehelm?

Om te achterhalen welke helmmaat je hebt, kun je de omvang van je hoofd (boven de wenkbrauwen) opmeten met een rolmaat of een meetlint. Kijk vervolgens in de maattabel van het desbetreffende product om te bepalen welke maat je moet bestellen.

Pasvorm van de skatehelm

Het is heel belangrijk dat de helm goed zit, zodat je hoofd goed beschermd wordt! Veel skatehelmen hebben een verstelbaar sluitingssysteem, waardoor je de helm nog wat strakker of juist iets losser kunt zetten. Om te kijken of de helm goed zit kun je een beetje schudden met je hoofd, je voelt dan vanzelf of de helm strak genoeg zit of nog te los. Het is de bedoeling dat de helm niet kan verschuiven!

Waar moet een skatehelm aan voldoen?

Een skatehelm is licht van gewicht en heeft goede ventilatie. Alle skatehelmen hebben een kinband, met deze kinband kun je de helm extra goed vastzetten! Om te kijken of de kinband strak genoeg zit kun je even ja knikken, als de helm goed blijft zitten, zit de kinband goed!