Skatebescherming

Skaten is een risicovolle sport, een kleine misstap kan er al snel voor zorgen dat je een smakker maakt op het asfalt. Veiligheid staat natuurlijk voorop en daarom is het belangrijk om met de juiste bescherming op pad te gaan.

Lees meer...

Producten 49-70 van 73

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 49-70 van 73

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een skatehelm dragen tijdens het skaten? 

Niets belangrijker dan je hoofd! Om deze tijdens het skaten goed te kunnen beschermen, raden wij je aan een skatehelm te dragen. Er bestaat in Nederland geen helmplicht voor recreatieve skaters, bij wedstrijden en toertochten is dit echter wel het geval. Vergeet niet dat je tijdens het skaten hoge snelheden kunt bereiken, zonder helm ben je dus erg kwetsbaar!

De helm mag niet knellen maar ook zeker niet te los zitten. Als deze gaat schuiven kan het zijn dat deze niet goed op het hoofd zit als je valt, waardoor deze alsnog geen optimale bescherming kan bieden. Een helm met luchtgaten zorgt ervoor dat je je hoofd koel kunt houden, dit kan bijdragen aan het draagcomfort van de helm.

Lukt het niet om een geschikte skatehelm te vinden? Kijk dan eens bij de wielerhelmen, deze zijn ook geschikt om te dragen tijdens het skaten.

De juiste bescherming voor de ellebogen en knieën. 

De knieen en ellebogen krijgen vaak flinke klappen te verduren als je valt. Elleboog- en kniebeschermers kunnen botbreuken, kneuzingen en schaafwonden voorkomen.

Wanneer je met een behoorlijke snelheid ten val komt, is het belangrijk dat de beschermers goed op de plaats blijven zitten. De elleboog- en kniebeschermers mogen dus ook niet te los zitten maar het is ook niet de bedoeling dat ze knellen. Wanneer de beschermers te strak zitten, belemmert dit de bewegingsvrijheid en kun je niet vrij skaten.

Vergeet de polsbescherming niet tijdens het skaten!

De meest voorkomende blessure onder skaters is een polsblessure. Wanneer je voorover valt, steek je als vanzelf je handen uit om je op te vangen. Naast het oplopen van schaafwonden kun je hierdoor zelfs je polsen kneuzen of breken. Door polsbeschermers te dragen kun je voorkomen dat je door een val geblesseerd raakt aan je polsen.

Hoewel een skatehelm dragen verplicht is tijdens wedstrijden, is het juist verboden om harde polsbeschermers te dragen tijdens een wedstrijd. Je kan andere deelnemers ermee in het gezicht raken en hen daardoor verwonden.

Tips Heb je een harde val gemaakt? Je ziet het misschien niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant kan de bescherming flink beschadigd zijn. Als je zeker wilt zijn van je eigen veiligheid, kun je het beste nieuwe beschermers aanschaffen.