Tennispolo's

De polo is onlosmakelijk verbonden met tennis, al bijna een eeuw lang wordt er in een polo getennist. Toch is niet iedere polo geschikt om in te tennissen. Weet jij waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tennispolo? Lees meer...

Producten 1-24 van 80

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 80

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een polo?

Vroeger werd er getennist in een overhemd, een stug en oncomfortabel kledingstuk. De polo is dan ook speciaal gemaakt om comfortabel in te kunnen sporten. De polo is een stijlvol shirt met een kraagje en een goede pasvorm.

Een polo tijdens het tennissen

Een polo die gedragen wordt tijdens het tennissen moet aan andere eisen voldoen dan een polo die in de vrije tijd gedragen wordt. De polo moet veel bewegingsvrijheid bieden zodat je niet belemmerd wordt tijdens het tennissen. Daarnaast moet transpiratievocht goed afgevoerd worden, waardoor de polo droog en comfortabel blijft om te dragen. Niet iedere stof is hiervoor geschikt. Een synthetische stof neemt het zweet goed op en voert het daarna snel af naar de buitenlucht. Een 100% katoenen polo houdt al het zweet vast en wordt daardoor nat, koud en zwaar. Een combinatie van katoen en een synthetische stof kan wel gebruikt worden tijdens het tennissen.

Een polo in de vrije tijd

De polo is speciaal gemaakt als comfortabel en stijlvol kledingstuk, waardoor deze ook geschikt is om te dragen in het dagelijks leven. De polo zorgt voor een sportieve uitstraling. Wanneer je een polo koopt om in het dagelijks leven te dragen, kun je wel voor een 100% katoenen versie kiezen. Buiten het sporten om verlies je minder transpiratievocht en katoen staat bekend om de comfort.

Tip

Bekijk voor het bepalen van jouw maat eerst de maattabellen. Let op: deze verschillen per merk.

Toch nog vragen over de tennispolo? Stel ze gerust aan onze klantenservice.