Tennissokken

Tijdens het tenissen krijgen je voeten het zwaar te verduren, bij iedere stap en sprong moeten deze de klappen opvangen. Daarom is het belangrijk goede sokken te dragen. Tennissokken zijn, in tegenstelling tot gewone sokken, voorzien van platte naden wat de kans op blaren verkleint. Lees meer...

Producten 1-24 van 61

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 61

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke sokken moet ik aan tijdens het tennissen? 

Trek tijdens het tennissen geen gewone sokken aan, dit is vragen om problemen! Sokken die in het dagelijks leven worden gedragen hebben dikke naden die voor drukpunten kunnen zorgen tijdens het sporten. Op deze punten kunnen blaren ontstaan die het plezier in het tennissen weg kunnen nemen. Ook voeren gewone sokken zweet vaak niet goed genoeg af, wat oncomfortabele, natte sokken tot gevolg heeft. Daarnaast is het verstandig om tennissokken te dragen die (minimaal) een stukje boven de schoen komen. Door korte sokjes te dragen is de kans groot dat er gravel of zand in de schoenen komt wat zorgt voor blaren en andere irritaties.

Van welk materiaal moeten de tennissokken zijn? 

Veel sokken zijn gemaakt van katoen, voor tennissokken is dit geen geschikte stof. Tijdens het tennissen ontstaat er veel transpiratievocht vanuit de voeten, dit vocht moet worden afgevoerd. Geschikte tennissokken nemen dit zweet snel op en geven dit vervolgens door aan de schoenen. Katoen neemt het zweet wel op maar geeft het daarna niet af, waardoor de sokken nat en koud blijven. Veel tennissokken, zijn gemaakt van merinowol of van een kunstvezel. Deze stoffen hebben de eigenschap het zweet snel af te voeren. Omdat er tijdens het tennissen veel druk op de voeten komt, zit er in veel tennissokken ook speciale demping. De tennissokken van X-Socks bieden extra demping bij de tenen, hiel en achillespees meer bescherming en ondersteuning. Tennissers met sterke voeten kunnen ook hardloopsokken dragen tijdens het tennissen.

Tips

Wollen sokken kunnen niet te warm gewassen worden, was deze niet hoger dan 30°C. Sokken gemaakt van een kunstvezel kunnen tot 40°C gewassen worden. Laat de tennissokken altijd op een natuurlijke wijze drogen. Door de sokken in de droger te doen, kan dit tot functieverlies leiden.

Toch nog vragen over de tennissokken? Stel ze gerust aan onze klantenservice.