Voetbal mutsen en nekwarmers

Zodra de temperatuur weer richting de 0°C daalt, is het soms lastig om jezelf warm te houden tijdens een potje voetbal. Een muts en een nekwarmer kunnen ervoor zorgen dat je zo min mogelijk warmte verliest! Maar mag je eigenlijk wel een muts of nekwarmer dragen tijdens een voetbalwedstrijd? Jazeker! Zowel een muts als een nekwarmer is toegestaan, wel moeten ze aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Lees meer...

22 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

22 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voetbalmuts

Je zal vast wel eens gehoord hebben dat je de meeste warmte via je hoofd verliest, het is dan ook niet zo gek dat voetballers er steeds vaker voor kiezen om een muts te dragen. Een muts zorgt er niet alleen voor dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat, maar voert vaak ook eventueel transpiratievocht af. Met een voetbalmuts houd je je hoofd dus warm én droog!

Nekwarmer

Ook nekwarmers zijn steeds populairder bij voetballers! Het fijne van een nekwarmer is dat deze niet alleen je nek warm houdt, maar ook je mond, neus en eventueel oren. Dat klinkt misschien een beetje benauwd, maar niets is minder waar! De nekwarmers worden namelijk gemaakt van ademend materiaal, waardoor je gewoon door de stof heen kunt ademen. Heb je het toch een beetje warm? Dan schuif je de nekwarmer heel eenvoudig naar beneden om wat extra frisse lucht te krijgen!

Tips

Het is belangrijk dat de muts en de nekwarmer zwart zijn of dezelfde kleur hebben als het tenue, anders kan de scheidsrechter beslissen dat je de warme winteraccessoires niet mag dragen.

De muts en de nekwarmer mogen, net als de rest van het tenue, geen uitstekende onderdelen bevatten en mogen geen gevaar vormen voor jezelf, je medespelers en de tegenstander!